Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

YÜZDE YÜZE VARAN ZAMLAR!

Ülkemizde yaşanan bir gerçek var. Çok değil, 3 ay öncesine göre bazı gider kalemlerinde yüzde yüze varan zamlarla karşı karşıyayız. İnanın abartmıyorum. Gerçeği vurguluyorum. Size tek bir örnek sunayım. Sakal tıraşını ucuza getirmek için devamlı olarak tıraş bıçaklarını paket halinde alırım. Daha önce aldığım tıraş bıçak paketi bittiği için dün yine aynı marka bıçağı, aynı yerden aldım. Bir önceki alışımda 35 TL olan tıraş bıçağı için tam 60 TL ödedim. Gerçekten şaşırmış, hatta afallamıştım. Benim sormama fırsat kalmadan, esnafın kendisi zihnimden geçenleri okurcasına cevaplandırdı.

-Şimdi diyeceksin ki, daha önce 35 liraya aldığım bir paket tıraş bıçağı için neden 60 lira aldı. İnan, asıl almam gereken 65 liradır. 5 lirayı sana ikram olsun diye kestim… dedi.

Esnaf vatandaş, konuşmaya devam ederek:

-İnan, müşterilerimizden bu fiyatı alınca biz de utanıyoruz. Ama bu fiyatı almazsak, sattığımız malın yerine koymamız mümkün değil.

Yüzde yüz zam gören sadece tıraş bıçağı mı! Elbette değil. Yumurta, tavuk, domates, patlıcan fiyatlarında ve diğer zaruri tüketim maddelerinde de aynı oranda artışlar var. En az yüzde 50 oranında zam görmeyen hiçbir şey yok. Varsa emekli, işçi ve asgari ücretlilerin maaşlarıdır. İşsizleri zaten hesaba katmıyoruz. Onların, canları cehenneme!!!!

Bütün bu zamlar karşısında hala bu işin dış kaynaklı bir manipülasyon olduğundan dem vuruluyor, vatandaşların bu manipülasyonla(!) mücadele etmeleri için ağıtlar yakılıyor!

Peki, Türkiye Cumhuriyeti devletine manipülasyon uygulayan bu dış güçler kimlerdir. Bize kafayı neden böylesine takmışlar. Yoksa manipülasyon yok da biz, hayaletlerle mi boğuşuyoruz…

Türkiye’de, ekonomi gerçekten bir çıkmaz içindedir. ORTADİREK ÇATIRDIYOR. Asgari ücretli can çekişiyor. Bu ülkede, kaymağı yiyen yüzde 10’luk bir dilim var. Geri kalan yüzde doksanın halleri perişan. En altta kalanların canları çıktı, çıkacak! Düşünün, bir baba oğluna okul pantolonu alamadığı için intihar ediyor. Bir zamanlar, esnafın biri işlerin kesat gitmesinden feryat ederek kasa fırlattı diye, yer yerinden oynamıştı. Şimdi, çocuğuna pantolon alamayan babaların dramları yaşanıyor.

Birbirimizi aldatmayalım. Türkiye’de bal gibi ekonomik kriz var. Krizi görmemek için KERİZ olmak lazım. Çatırdayan ortadirek kırılırsa, altında kimler kalır, yaşarsak göreceğiz.

Yüce ALLAH’TAN dileğimiz, bizi yönetenlere basiret ihsan etmesi ve ekonomik krizin en hafif şekilde atlatılmasının yollarını idrak ettirmesidir…

TAŞLAMALAR

YÜZDE YÜZE ULAŞTI

BAZI KALEMLERDE ZAM

DIŞ GÜÇLERİN İŞİYMİŞ

İNANDIK BİZ BUNA TAM

 

MANİPÜLASYON VARSA

KİMDİR BUNU YAPANLAR

KIRILDI KIRILACAK

ORTADİREK ÇATIRDAR

 

ÜLKENİN KAYMAĞINI

YİYEN YÜZDE ONUDUR

DİĞERİNİN GÖRÜNEN

YIRTIK OLAN DONUDUR

 

ASGARİ ÜCRETLİYLE,

İŞÇİ, MEMUR, EMEKLİ

DELİĞİ KALMADI Kİ

NASIL SIKSIN KEMERİ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER