Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

14 Mart Tıp Bayramında Aile Hekimleri İş Bırakacaklar!

HAKLI OLDUKLARINA İNANIYOR VE 14 MART TIP BAYRAMLARINI KUTLUYORUZ!

HAKLI OLDUKLARINA İNANIYOR VE 14 MART TIP BAYRAMLARINI KUTLUYORUZ!

TIP Bayramı olarak kutlanan 14 Mart günü  aile hekimleri grevde olacak ve 1 günlüğüne işi bırakacaklar. Aile Hekimleri 2024 yılının Kasım ve Aralık ayları ile  2025 yılının Ocak ayında da, sorunlarının çözümüne dikkatleri çekmek için işi bırakmışlardı. Aile hekimliklerinde çalışan doktor, ebe ve hemşireler greve çıkacak ve hizmet vermeyecekler.

Aile Hekimleri Yönetmeliği’nin iptali için daha önce de iş bırakan sağlıkçılar, son olarak 6-10 Ocak tarihleri arasında 5 gün greve çıkmışlardı.

Konuyla ilgili Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası’ndan (AHESEN) yapılan açıklamada “Yeni yönetmelikleri, masa başı düzenlemeleri kabul etmiyor, mücadeleye devam ediyor. Hep birlikte 14 Mart Tıp Bayramı’nda meslek onurumuz için, halk sağlığı için iş bırakıyoruz” denildi.

Aile hekimleri iş güvencesinin olmaması, kamu binası desteği verilmemesi ve artan maliyetlerin hekimlerin sırtına yüklenmesi nedeniyle sistemin sürdürülemez hale geldiğini belirtiyorlar.

Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Merkezlerinin fiziki ve tıbbi donanımının kamu tarafından sağlamasını istiyor.

Hekimler daha önce de yeni yönetmeliğe tepki olarak 2024 Kasım ve Aralık’ta iş bırakmıştı. Aile hekimleri, sağlık çalışanları ve ebeler, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne yönelik tepki olarak 6-10 Ocak 2025 tarihleri arasında iş bırakmışlardı.

14 Mart’ta iş bırakma eylemine gidecek olsalar bile, taleplerinde haklı olduklarına inandığımız Aile hekimlerinin ve tüm sağlık mensuplarının 14 MART TIP BAYRAMLARINI İÇTENLİKLE KUTLUYORUZ.