Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

ABD GİBİ  STRATEJİK(!) ORTAĞIMIZ VARKEN DÜŞMANA NE GEREK VAR!

  Zeytin Dalı harekâtı

 

Zeytin Dalı harekâtı büyük bir başarıyla devam ederken, Rus basını tarafından herkesi şoke edecek bir iddia ortaya atıldı.  Rusya Güvenlik Konseyi, ABD’nin Suriye’de YPG tarafından kontrol edilen bölgede yaklaşık 20 askeri üs kurduğunu açıkladı.

Rusya Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “Suriye’de barış ve istikrarın geri dönüşü, Suriye krizine sürekli dış müdahaleler tarafından baltalanıyor” ifadesine yer verilmekte.

Rusya Güvenlik Komitesi Uluslararası Güvenlik Sekreteri Yardımcısı Aleksandr Venediktov, ABD’nin YPG’ye moder silahlar sağlayarak Türkiye’yi Afrin’de bir operasyon gerçekleştirmesi yönünde provoke ettiğini iddia ederek “Kürtlere gerçekten de modern silahlar sağlanıyor. Ayrılıkçı Kürt çevrelerine yapılan modern silah sevkiyatları ve destek Türkiye’nin Afrin’deki hareâtını provoke etti” ifadelerini kullanmakta.

Suriye’deki barış ve istikrarı bozanın ABD olduğu ve bunu Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin denetimindeki bölgede yaklaşık 20 askeri üs kurmakla perçinlediğini belirten Rus yetkili Venediktov “Suriye’ye barış ve istikrarın getirilmesi sürecine krize dışarıdan yapılan müdahaleler engel oluyor. Sözgelimi, YPG’nin kontrolündeki bölgelerde ABD’ye ait yaklaşık 20 askeri üs kuruldu” diyerek görüşünü teyit etmekte.

“ABD’nin Şam’ın onayı olmadan Suriye-Ürdün sınırındaki El Tanf’ta yaklaşık 55 kilometrelik alanı işgal etmesi de hayret verici” diyen Venediktov, açıklamalarına “Bölgede kötü anlamda ünlü Rukban sığınmacı kampı var. Burada, ABD’nin burnunun dibinde silahlı örgütlerden militanlar serbestçe hareket ediyor” diyerek dikkatleri çekmekte.

Terör örgütlerinin serbestçe hareket edebildiği El Tanf’ın, Suriye’den Rukban kampına gitmenin BM insani yardım konvoyları için kapalı olduğunu vurgulayan Venediktov “Bu durum ile Washington’ın terörle mücadeleye dair açıklamalarının ne derece uyumlu olduğu bir muamma” diyerek ABD’nin oyunlarına vurgu yapmakta.

ABD’nin bununla da yetinmeyerek Suriye – Irak sınırındaki Tanf bölgesine deniz kuvvetleri ve özel kuvvetlerden oluşan zırhlı araç destekli muharip 600 asker sevk ettiği belirtilmekte.

İki yıl önce kurulan El Tanf askeri üssü Irak ile Suriye arasındaki sınır geçişlerini kontrol etmeyi hedefliyor. ABD’nin bu üste Suriyeli muhaliflere eğitim verdiği biliniyor.

İşin gerçeği şu ki, Türkiye’nin ABD gibi stratejik(!) bir varken, düşman aramasına ne gerek var!

“TAZİYESİNE GİTMEK LÂZIM!”

Merhum Bülent Ecevit’in Başbakan olduğu yıllarda tüpgaz, şeker, margarin yağları, benzin, gaz velhasıl akla gelebilecek her türlü zaruri ihtiyaç maddesi piyasadan çekilmişti

Çünkü, gerçekten bir halk adamı olan, iç ve dış güçlerle mücadele veren Ecevit’i milletin gözünden düşürmek için o dönemin iş adamları ellerinden geleni yapıyorlardı…

Bu yokluklar ve sıkıntılar yüzünden vatandaşlar sabahın erken saatlerinde şeker, yağ, tüpgaz gibi zaruri maddelerin dağıtılacağı yerlerde uzun kuyruklar oluşturur, çoğu kere, kuyruktakilerin yarısından fazlası, dağıtılan emtialar bittiğinden evlerine elleri boş gitmek zorunda kalırlardı…

Merhum Kemal Sunal’ın bir filminde işlenildiği gibi, para karşılığında kuyruğa girip sıra alan kuyrukçuların bile türediği anlatılır. Yani, o dönemlerde “KUYRUKÇULUK” bir nevi iş olmuştu…

İşte, o dönemde kendisi de aynı ızdırabı yaşayan mukallitliğiyle tanınmış bir hemşerimizin şöyle bir cümle kullandığı söylenir:

-Bir vatandaşın küçük tüpü bitmişse “geçmiş olsun” demeğe, büyük tüpü bitmişse “Başsağlığı dilemeğe” hele şekeriyle, yağı da bitmişse o zaman “taziyesine gitmek!” lâzım…

Hemşerimizin bu ifâdesi o yıllarda kuyruklarda çekilen sıkıntının ve ızdırabın büyüklüğünü vurgulamak açısından önemlidir.