Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

ABD’li Senatörün Densizliği!!!

Amerikalı bir siyasetçi olan ve 2013 yılından bu yana ABD Senatosu’nda Demokratik Parti adına Connecticut eyaletini temsil eden Senatör Chris Murphy’in Türkiye açısından çok ilginç bir iddiada bulunduğu belirtilmekte. ABD Senato’sunda dış ilişkiler, silahlı hizmetler ve sağlık komitelerinde aktif görev alan Murphy, özellikle dış politika ve silah kontrolü konularında öne çıkan isimlerden biri olarak tanınıyor.

Bu ABD’li senatörün iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 16 Mart tarihinde ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon konuşmasında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tutuklatmak konusunda  mutabakata varmış! İftiranın büyüklüğüne bakar mısınız! Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tutuklatmak konusunda ABD Başkanından müsaade isteyecek öyle mi! Hem bu iddiada, Türk yargısına da dolaylı bir hakaret var. Sanki, Türk adaleti talimatla hareket ediyor izlenimi verilmek istenmekte.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına değindiği konuşmasında  senatör, süreci şu sözlerle değerlendirmiş:

“Henüz Türkiye hakkında konuşmadık, ancak biliyorsunuz, sadece son birkaç hafta içinde muhalefete yönelik büyük bir baskı gördük. Türkiye hızla ve tamamen demokratik normlardan uzaklaşıyor. Muhalefet liderinin hapse atılması kararının, Donald Trump ile yapılan bir telefon görüşmesinden hemen sonra alınması tesadüf değil; muhtemelen Trump tarafından onaylandı ve yeşil ışık yakıldı.”

Murphy, Trump’ın bu tür otoriter rejimlere dolaylı destek vermesinin, sadece ABD’nin küresel demokratik liderliğini zedelemekle kalmadığını, aynı zamanda baskıcı yönetimlerin elini güçlendirdiğini de ifade etmiş.

Bu iddianın özeti şöyle. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump’tan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tutuklatmak konusunda izin almış da, sonra yargıya talimat vererek, İmamoğlu’nu tutuklattırmışmış! Yani, iftira içinde iftira! Bir taraftan Sayın Erdoğan’ın, ABD Başkanından, İBB Başkanı İmamoğlu’nu tutuklatmak konusunda izin aldığı, sonra da yargıya talimat vererek, tutuklattığı gibi çirkin ve mesnetsiz iddialar var.

Bir defa, Sayın Erdoğan hiçbir şekilde ABD Başkanını takmaz ve İmamoğlu’nu tutuklatmak için müsaade istemez! Ayrıca, şanlı Türk yargısı da talimatla iş yapacak bir şerefsizliğe yanaşmaz. Yani, hem Sayın Erdoğan’a, hem de tarafsızlığından haysiyetinden, namusundan asla şüphe etmediğimiz Türk savcılarına, hakimlerine açık bir itham var.

Bu çirkin iftirayı reddederek, ne Sayın Erdoğan’ın, İBB Başkanını tutuklatmak konusunda ABD Başkanı Trump’tan asla izin almak gibi bir zillete düşmediğini ve düşmeyeceğini, ne de şanlı, tarafsız ve Hazret-i Ömer’in adalet duygusuyla mücehhez Türk yargısının, talimatla karar oluşturduğunu asla kabul etmiyor, bu iftirayı ortaya atanları ve özellikle ABD’’li  Senatör Murphy’i bu densiz söylemlerinden dolayı şiddetle tel’in ve takbih ediyoruz!!!

TAŞLAMA

ELEKTRİK ZAMLANDI

HEM DE YÜZDE YİRMİBEŞ

KARANLIKTA OTURMAK

VACİP OLMUŞTUR KARDEŞ

 

DAHA YILIN ÇEYREĞİ

BİLE HENÜZ GEÇMEDİ

MAAŞLARA YAPILAN

ZAMLAR ERİDİ GİTTİ

 

GERİDE DOKUZ AY VAR

NE ZAMLAR YAŞANACAK

BİL İKİBİNYİRMİBEŞ

ZAMLAR YILI OLACAK

 

EMEKLİNİN VEBALİ

AĞIR VEBAL OLACAK

ÜLKEYİ YÖNETENLER

LAYIĞINI BULACAK

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER