Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

ABD’NİN BAŞINDA BİR DELİ VAR!

ABD’nin başında gerçek anlamda

ABD’nin başında gerçek anlamda deli biri var! Kendi siyasi ihtirasları uğruna bütün dünyayı ateşe vermekten çekinmeyecek bir karakter. Sanki Hitler’in ikiz kardeşi! Her koltuğu sallanmaya başladığında bir sorun yaratarak, dikkatleri o yönlere çevirmeğe   çalışıyor. Sessiz bir darbe yaparak Suudi Arabistan’ı haraca bağladı. Kuzey Kore’ye tehditler yağdırdı, ancak Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-Un, Donald Trump’tan da daha deli biri! İki cambaz aynı ipte, bakalım kim düşecek…

ABD Başkanı Donald Trump, delice hamlelerinden birini daha yaptı. Ortadoğu’yu, hatta bütün dünyayı ayağa kaldıran Kudüs kararını kameraların önünde açıklayarak “Ben artık zamanı geldiğine inanıyorum. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma vakti gelmiştir. Büyükelçiliği Kudüs’e taşıma talimatı veriyorum.” açıklamasında bulundu. Trump’ın bu kararıyla, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ilk ülke de ABD oldu. Bakalım, tanıyan başka ülkeler de çıkacak mı.

Kudüs, kitap ehli her üç din için de kutsaldır. Müslümanlar için Mi’raç olayının duraklarından biri maslak escort olması sebebiyle kutsal olan Kudüs, Hıristiyanlar için, Hazret-i İsa’nın mezarının bulunduğu belde olarak tanınması sebebiyle mukaddes kabul edilir. Yahudilerin meşhur ağlama duvarı da bilindiği gibi yine Kudüs’tedir.

Aslında ABD, 1995 yılından beri Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak tanımayı taahhüt etmiş ama 20 yılı aşkın süreden beri ulusal güvenliğinin tehlikeye düşebileceği  gerekçesiyle bu kararını kuvveden fiile çıkarmak için adım atmamıştır. Ta ki, kararı kuvveden fiile çıkarmayı göze alacak Trump gibi deli bir başkanı oluncaya kadar.

Kudüs’ü, İsrail’in Başkenti olarak kabul ettiklerini ilân eden açıklamasında Trump, Tel Aviv’deki Amerikan Büyükelçiliğinin de Kudüs’e taşınması konusunda “Dışişleri Bakanlığına, Tel Aviv’deki büyükelçiliğimizin Kudüs’e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatını verdim” demiş, ancak bu konuda bir süre vermemiş.

Sadece Türkiye ve Müslüman ülkeler değil, dünyanın birçok ülkeleri hatta Birleşmiş Milletler ve AB dahi Trump’un bu kararına karşı tepkilerini dile getirmektedirler. Bu tepkilerin, Trump’u verdiği karardan döndüreceği inancında değiliz. ABD’nin kendi içinde bile, bu karara karşı olanlar ve en azından zamansız bulanlar bulunmakta.

Dileriz ki, Deli Trump’un bu kararı, Ortadoğu’yu, hatta bütün dünyayı ateşlere atacak olayların fitilini ateşlemez!

ANEKDOT

Dilinin biri minareye çıkmış:

-Ey ahali toplanın görün, bakın minareden aşağıya nasıl uçarak ineceğim! diye bağırıyormuş.

Minarenin çevresinde çok sayıda insanlar toplanmış, deliyi, fikrinden vazgeçirmek için bir hayli dil dökmüşler, ama nafile!

Bu arada, bir başka deli toplananlara minareye çıkmasına izin vermelerini isteyerek:

-Ben çıkıp onu aşağıya indireceğim demiş.

Müsaade etmişler. İkinci deli minareye çıkmış ve biraz sonra, minareden atlayacağını söyleyen diğer deliyle birlikte aşağıya inmiş. Kalabalıktan sormuşlar:

-Minareden inmeye nasıl ikna ettin.

Cevap vermiş:

-Minareden aşağıya uçmak marifet değil. Şimdi biz ikimiz aşağıdan, yukarıya uçarak minarenin şerefesine çıkacağız. Bizi seyredin!