Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

ALLAH BELALARINI VERSİN!

Gerçekten de ALLAH belâlarını versin! Bizdeki dilenciler yetmiyordu, bir de bunlara Suriye’den gelenler eklendi. Şehrimizde özellikle namaz vakitlerinde camiler ve başta Güres olmak üzere bütün ana caddelerin köşe başları Suriyeli mülteci dilencilerle dolu. Ellerinde kendilerine verilmiş olan kimliklerini sallayarak Suriyeli olduklarını belirten bu insanlara acımamanın imkânı var mı!

“Arap Baharı!” adı altında başlatılan harekâtların Mısır, Libya, Tunus ve Suriye ile diğer Müslüman Ortadoğu halklarına verdiği büyük zararlar ve yaşattığı katliamlar ortada. Biz Mısır’da, Libya’da ve Ortadoğu’nun diğer Müslüman devletlerinde yaşanan acı olayları hem uzak olmamız, hem de duyarsızlığımız sebebiyle belki pek hissetmedik amma, Suriye’ye yaşatılan “ARAP BAHARI!” aklımızı başımıza getirmiş olmalı.

Suriye ile yaklaşık 950 kilometreyi bulan kara sınırımız var. Yani hem kardeşiz, hem komşu! Dolayısıyla, muhaliflerle ve sözde cihat örgütleriyle, Suriye Devlet güçleri arasında meydana gelen çatışmalar, ülkemize de sirayet etmekte. Komşu evde yangın varken, ev sahipleri olarak huzurlu olmamız mümkün mü!

5 milyonu aşkın Suriyeli mülteci, ülkemize sığınmış durumda. ABD, AB ve İsrail şeytan üçgeninin bu mazlumlarına kucak açmış olmamız, zannedilmesin ki bu ülkeyi yönetenlerin merhametli olmalarından kaynaklı bir durumdur. ABD emretti, biz de mültecileri ve mülteci adı altında muhalifleri Türkiye’ye kabul etmek zorunda bırakıldık. Yine bugüne kadar Suriyeli mülteciler için Türkiye olarak 40 milyar dolar giderimiz oldu. Bu giderlere ilave sınır ticaretinden sağlanan önemli gelir kaynaklarını da göz ardı etmeyelim. Başta Gaziantep olmak üzere, sınır illerde ticaret tamamen durmuş vaziyette.

Kendi ülkelerinde huzur içinde yaşarlarken, “Arap Baharı” adı altında başlarına musallat ettirilen ve sözde bu ülkeye demokrasiyi götürmeye yönelik olarak Suriyelilere yaşatılan bu acı tablo karşısında başta ABD, AB ve İsrail olmak üzere Ortadoğu’yu yangın yerine çevirenlerin YÜCE ALLAH BELALARINI VERSİN!

Hem Yüce ALLAH, Bu ülkeyi yönetenlere de basiret ihsan eylesin ki, artık bu ESED TAKINTISINDAN KURTULSUNLAR, Türkiye için en gerçekçi tutumun, Suriye’nin meşru yönetimiyle anlaşmak olduğu gerçeği kavransın.

ANEKDOT

Suriye konusunda fikir yürüten iki kişi bu sorunun nasıl ve ne zaman çözümleneceğini tartışırlarken, biri konuşmaya son noktayı koydu:

-Ne zaman ki Türkiye’yi yönetenler (ESED)e tekrar (ESAD) demek nezaketini gösterirlerse,  düğüm kendiliğinden çözümlenir.

TAŞLAMALAR

SİİRT BARAJLAR KENTİ

OLACAK OH NE ALA

SU AKAR TÜRK’LER BAKAR

LAFI SÖYLENİR HALA

AKAN SUYA BAKMAK YOK

ARTIK, DİZGİN VAR, DİZGİN

VANALAR ELİMİZDE

OLACAK GAYRİ BİLİN

SU PETROLDEN KIYMETLİ

OLACAK BU ASIRDA

BELKİ ON, BELKİ YİRMİ

YILLIK ZAMAN SONUNDA

SUYUN ÖNEMİ ARTTI

“SU HAYATTIR” GERÇEKTE

HAYAT DA OLMAZ ELBET

SU OLMAYAN YERLERDE

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER