Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

ARAÇ SAYISINDAKİ ARTIŞ…

Petrol ürünlerinin büyük bölümünü başka ülkelerden ithal etmekte olan ülkemizde araç sayısının her geçen gün arttığı gözleniyor.. Toplu taşımacılığın taşıdığı büyük öneme rağmen, yıllar önce  konuya vaziyet edilmemesi, bu yüzden çekilen sıkıntının da büyümesine yol açmaktadır.. Araçların çoğu başka ülkelerden ithal ediliyor ve ithal ettiğimiz petrole ödediğimiz dövizin oranı artmaya devam ediyor.

Kalkınmış ülkelerin çoğunda demiryolu en ücra köşelere dahi ulaştırılmıştır ve bizlerde ise bu beklenti için gereken gayretin gösterildiği söylenemez.. Bazı yörelerde hızlı trenleri devreye sokmak bir güzellik olsa da, demiryolunu yaygınlaştırma noktasında duyarlılık gösterilmemesi, bu güzelliğe gölge düşürüyor.. Sayıları her geçen gün artan araçlar, mevcut karayollarımızı yetersiz kılarak bunca aracı göğüsleme kapasitesinden uzaklaştırmıştır.. Karayollarında çok sayıda aracın seyretmesi, dikkatsizlikten kaynaklanan trafik kazalarını yaygınlaştırıyor ve ülkemizin trafik kazalarında başı çeken ülkelerden biri olması, toplu taşımacılığın önemsenmeyişi sonucudur.. Konuya ciddi şekilde el atma durumu geciktikçe trafik kazalarına dur demek mümkün olmayacak ve ülkemizin her yerinde yaşanan trafik tıkanıklığı sıkıntısı büyüyecektir.

Toplu taşımacılıkta yaptığımız rötar aşağılara çekilmedikçe, sağlıklı bir kalkınmanın gerçekleşmesi de maalesef mümkün olmayacaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER