Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ASKERİ VESAYET GERİ Mİ DÖNÜYOR!

Son günlerin en çok

Son günlerin en çok tartışılan olayı  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Saray Sözcüsü İbrahim Kalın’la birlikte ziyaret edip etmediği konusudur.

Aradan bunca gün geçmesine karşılık, ziyaretle ilgili haberler yalanlanmadığına göre, artık bu ziyaretin yapıldığı gerçeğiyle karşı karşıyayız.

Bilindiği gibi AKP iktidarının önemli bir iddiası vardı. Bu iddia ASKERİ VESAYETLE mücadele edeceği konusundaki kararlılıktı. Bu sebeple, kumpas davalara göz yumularak, askerlerin yargılanmalarına, uzun süreler cezaevlerinde kalmalarına, hatta intihar etmelerine yol açacak durumlara düşmelerine adeta seyirci kalmıştı.

AKP’nin, askeri vesayete bunca karşı olduğunu ısrarla gündemde tutmasına karşılık, Saray Sözcüsü İbrahim Kalın’la birlikte Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ofisine hem de helikopterle göndermiş olması, elbette büyük bir çelişkidir. Bu muhterem ikili için, (Abdullah Gül’ün Ofisinde kahve içmeye gitmişlerdir) dersek, elbette inandırıcı olmaz. Helikopterle kahve içmeye gitmek demek, milletin aklıyla alay etmek olur.

Bu durumun yaşanmasından sonra muhalefet partileri, Hulusi Akar’ın biran önce Genelkurmay Başkanlığı makamından istifa etmesi gerektiğini vurguluyorlar. Aslına bakarsanız, Orgeneral Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanlığından istifa etmesi için bugüne kadar beklemesine de gerek yoktu. 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen hain FETÖ darbe girişiminin ertesi günü hemen istifa etmeliydi. FETÖ’nün darbeci militanları tarafından derdest edilen ve boğazı sıkılan bir Genelkurmay Başkanını düşünün. Artık, bunun ötesi var mı!

Evet, AKP döneminde askeri vesayet sona erdi diye sevinirken, bir de bakıyoruz ki, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adının geçtiği zaman diliminde, Saray Sözcüsü İbrahim kalınla birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün evine helikopterle KAHVE İÇMEYE gitmişler!

Bu durumda, ister istemez zihinleri işgal eden istifham şudur. YOK EDİLDİĞİ İDDİA EDİLEN ASKERİ VESAYET GERİ Mİ DÖNÜYOR!

“HER ANNELER GÜNÜ!”

Bektaşi meşrep Siirtliye sormuşlar:

-Hanımını sever misin?

Cevap vermiş:

-Akşamdaaaaaan, akşama!

Bir soru daha sormuşlar:

-Peki anneni ziyaret eder, elini öper misin?

Bektaşi meşrep Siirtli büyük bir heyecanla cevabı yapıştırmış:

-Her Anneler günü, her anneler günü…

***

Yukarıdaki anekdotu, bir Bektaşi fıkrasından esinlenerek, annelerini-babalarını yılın sadece bir gününde hatırlayanlara nazire olsun diye yazdık. Bektaşi fıkrasının aslı şu:

Bektaşi’ye sormuşlar:

-İçki, içer misin?

Cevap vermiş:

-Akşamdaaaaan, akşama!

-Peki, namaz kılar mısın?

Heyecanla cevap vermiş:

-Her bayram! Her Bayram!