Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

ATATÜRK’Ü, NEDEN SEVMEZLER!

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 30 Aralık 2023 Cumartesi günü Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da oynanacaktı. Ancak, Süper Kupa karşılaşması iptal edildi. İki ezeli rakip arasındaki maçın, Atatürk pankartlarına ve tişörtlerine izin verilmemesi nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Suudi Arabistan yöneticilerinin ATATÜRK’Ü sevmemeleri kendi bakış açıları ve rejimleri gereği normal görülse bile Türkiye’de kimi üst düzey siyasetçilerin büyük kurtarıcıyı  sevmeyişlerini aklım ve havsalam almıyor. Oysa, Mustafa Kemal ATATÜRK olmasaydı, (Türkiye Cumhuriyeti) diye bir devlet de olmayacaktı, onlar da, bugün işgal ettikleri makamları rüyalarında bile göremeyeceklerdi! (ATATÜRK)ün adını ısrarla kullanmayan ve sıkıştıkları zaman (MUSTAFA KEMAL) demekle yetinen siyasilerimiz var.

Tabii, sadece siyasiler değil, onlardan cesaret alan ve  meydanı boş bulunca, seslerini yükseltmeğe başlayanlar da bulunmakta. Bunlar, KEMALİST REJİME KARŞI olduklarını açık bir şekilde söylüyorlar. Peki, kim bunlar! Cumhuriyet öncesi dönmede bölgemiz insanlarına kan kusturan ağalar, aşiret reisleri ve din istismarcısı sahtekârlar! Onlar, elbette ATATÜRK’Ü SEVMEZLER! Çünkü ATATÜRK halkı onların sultalarından kurtardı. Bütün vatandaşların eşit statüde olduğu Cumhuriyeti kurdu. ATATÜRK’ÜN kurduğu cumhuriyette kimsenin, kimseye üstünlüğü yoktu. Hep egemen olanlar ve halkı köle gibi kullananlar, bunu içlerine sindiremediler. Bu yüzden ATATÜRK’E VE CUMHURİYETE DÜŞMAN KESİLDİLER.

ATATÜRK’ÜN ebediyete intikalinden sonra, meydanı boş buldular.  Siyasi partilerin de oy uğruna verdikleri tavizler sonucu yeniden hortlayan feodal düzen, giderek güçleniyor. Ağaların, aşiret reislerinin ellerinde asaları var. Müteşeyyih geçinenler ise dini siyasete alet ederek geçmiş dönemlerdeki debdebelerine geri dönmek için ortamı gayet müsait buluyorlar. Bunun için ağalar, aşiret reisleri ve müteşeyyihler el-ele vermişler, ATATÜRK’E dil uzatıyorlar.

Kendi çıkarları uğruna birleşen bu kesimleri anlıyoruz da, halkın bir kısmının yine bunların peşlerine düşmelerini anlamakta zorluk çekiyoruz. Köleliğe razı olmak, bir kısım insanlarımızın kanlarına mı işlemiş, bilemiyoruz.

Oysa Türkiye Cumhuriyetinin okullarında okuyan fakir ailelerin gençleri doktor oldular, hâkim oldular, mühendis oldular, hatta vali ve paşa oldular. Ağalarının, aşiret reislerinin önlerine geçtiler. Feodal yapıda buna hiç müsaade edilir miydi! Fakir ailelerin çocukları ya çoban olurlardı, ya ırgat, ya taşeron işçi!

Ağaların, aşiret reislerinin, din istismarcısı müteşeyyihlerin ATATÜRK’Ü SEVMEMELERİNİN sebebini biliyoruz da, herkesten çok, cumhuriyetin kıymetini bilmeleri gereken fakir ailelerin hala onların dümen sularına gitmelerine doğrusu pek bir anlam veremiyoruz!

Galatasaraylı ve Fenerbahçeli yöneticileri Riyad’da sergiledikleri tutumlarından dolayı tebrik derken, bu milletin, ancak ATATÜRK’Ü severek ve ilkelerini yol edinerek yeniden dirilebileceğini ve lider ülke konumuna gelebileceğini bilmekte yarar var!

TAŞLAMA

ATATÜRK’ÜN ÖLÜSÜ

BİLE YETTİ ONLARA

GERÇEK BİR DERS OLDU BU

SUUD’ ARABİSTAN’A

 

ATATÜRK DÜN DE VARDI

BUGÜN DE VAR, YARIN DA

BU ÜLKE ATATÜRK’ÜN

ŞÜPHEN OLMASIN BUNDA

 

ATATÜRK’Ü SEVMEYEN

SİYASİLERE TEPKİM

ATATÜRK OLMASAYDI

SİZİ KİM TAKARDI, KİM

 

ATATÜRK SAYESİNDE

KOLTUKLARA KURULAN

VE SEVMEYEN EDEPSİZ

UTAN HALİNDEN, UTAN

 

“ÇOBAN SÜLO” LAKAPLI

İSLAMKÖYLÜ DEMİREL

CUMHURBAŞKANI OLDU

CUMHURİYET BU BEYLER

 

ATATÜRK OLMASAYDI

KADINLARIN MECLİSTE

ESAMESİ OLMAZDI

GERÇEK BUDUR DUY DİNLE

 

ATATÜRK MUARIZI

BAYAN MİLLETVEKİLİ

YAT-KALK DA ATATÜRK’E

DUA EYLE SEN BARİ

 

SEÇME-SEÇİLME HAKKI

VEREN KİMDİR KADINA

ATATÜRK’TÜR ELBETTE

TÜRK KADINI UNUTMA

 

KADINLAR, ERKEKLERDEN

KAT-KAT FAZLA SEVMELİ

KADININ ADI YOKTU

ATATÜRK’TEN ÖNCESİ

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER