Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

BAKKAL AMCALAR VE AVM’LER!

Türkiye’nin her yerinde olduğu

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi AVM’ler (Alışveriş Merkezleri) Şehrimizde de mantar gibi bitmeye devam ediyor. Artık, hemen her köşe başında bir AVM var. Şehrimizde Murat, Saltanat, Güres gibi yerli iş adamlarının kurdukları AVM’ler yanında, Türkiye çapındaki bazı büyük şirketlerin de AVM şubeleri bulunmaktadır. Öyle ki, bu şirketlerden bazılarının şehrimizde açtıkları şube sayısı nerdeyse on’u bulacak gibi. Bu arada, şunu da belirtelim. AVM’lerin girmedikleri bir tek kesim var, o da Şehrin eski kesimidir. Öyle anlaşılıyor ki, AVM’ler, Şehrin eski kesimini terör olayları açısından riskli görmektedirler. Türkiye çapında yaygınlaşmış olan AVM’lerden Şehrimizde Şubeleri bulunanlarda aklımıza gelenleri yazalım. Carrefoursa, BİM, A-101, GİMA, TEKONSA V.S.

Bu bir gerçektir ki şehrimizde açılan her yeni alışveriş merkezi şubesi, hizmete girdiği  sokaktaki küçük esnafların kapılarına kilit vurmaları sonucunu doğurmaktadır. Bu gidişle (MAHALLE BAKKALI), (BAKKAL AMCA) kavramları yakın bir gelecekte unutulacak, tedavülden kalkacaktır. Bizim çocukluk yıllarımızda yaygın olan ve mahallelilerin faizsiz, kampanyasız kredi merkezleri durumunda hizmet gören bakkallar bir süre sonra hepten yok olmak tehlikesiyle karşı karşıya bulunmaktadırlar. Gerektiği zaman1tek ekmeği bile (deftere yaz) diyerek aldığımız tonton, güleç yüzlü, halden anlar bakkal amcalar giderek tükeniyor. Hatta (Giderek Tükeniyorlar) deyimi biraz fazla, tamamen yok olmak tehlikesiyle karşı karşıya bulunmaktadırlar.

Peki, mahalle bakkallarının piyasadan silinmelerine yol açan ve büyük alışveriş merkezlerini palazlandıran bu durum karşısında, yasa koyucuların alacakları tedbirler yok mudur. Gerektiğinde 1 tek ekmeği bile borçla alabilmek için illa kredi kartı kullanmamız mı gerekecek. Büyük balıkların, küçük balıkları yutması örneğinde olduğu gibi, büyük alışveriş merkezlerinin, küçük esnafları yutmasına daha ne kadar seyirci kalınacak!

Biz, mahallelerimizdeki eski tonton BAKKAL AMCALARIN VARLIKLARINI SÜRDÜRMELERİNDEN YANAYIZ. BUNUN İÇİN DE, MANTAR GİBİ ÜREYEN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNİN MUTLAKA, AMA MUTLAKA SINIRLANDIRILMALARINI İSTİYOR, BEKLİYORUZ.

“HACI AMCAMDAN BAŞKA KİMSE B.K YEMESİN!”

Siirtli 5 kardeş, bir konuda komşularıyla sorunlarını çözümlemek için rehber olarak Amcalarını beraberlerinde götürmeyi kararlaştırmışlar. Amcalarına giderek, komşularıyla aralarındaki sınır sorununu çözmesi için aracı olmasını istemişler. O da, yeğenleriyle birlikte gitmeyi kabul etmiş. Bunun üzerine, 5 kardeşin en büyüğü, yani ağabey konumunda olanı, diğer kardeşlerinin dikkatlerini çekerek:

-Bakın, bizden hiç kimse ağzını açıp konuşmasın, işi karıştırmasın. Sadece Hacı Amcamız konuşacak. HACI AMCAMIZDAN BAŞKASI B.K YEMESİN demiş ve anlatım ifâdesindeki hatası sebebiyle Amcasına b.oku yedirmiş!