Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

BAYRAM DİLENCİLERİ

Dini bayramlara beş kala ilimizdeki dilenci sayısında artış oluyor ve geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı yaklaştığında ve şimdi de Kurban Bayramına yol alınırken yine dilenci sayısının arttığına tanık oluyoruz. Ramazan Bayramındaki dilenci bolluğu; mübarek ayda yapılan erzak yardımları, zekat müessesesinin özellikle bu ay içinde işletilmesinden, Kurban Bayramında ise Kesilen Kurban etlerinden yararlanmak ve arife günü ile bayram sabahı mezarlıklarda dağıtılan sadakalardan kaynaklanıyor. İşte bu gerçeği iyi bilen vatandaşlar; “”Devletimiz, fakir fukaraya, sakatlara ve ihtiyaç sahiplerine gereken yardımı yapıyor. Tescilli fakirler bile var ve her zaman yapılan yardımlardan istifade ettiriliyorlar…Buna rağmen, her iki dini bayram yaklaştığında ilimiz adeta dilencilerin istilasına uğruyor. Dilenci sayısının iki dini bayram döneminde artmasından rahatsızlık duyan bazı vatandaşlarımız, dilenciliğin önlenebilmesi için duyarlılık gösterilmediğinden sitem ederlerken, nedense kendilerini sorgulama gereği duymamaktalar. Çünkü, onlar da çoğu zaman her elini açana sadaka kabilinden bir kaç kuruş yardımda bulunurlarken dilenciliği teşvik ettikleri gerçeğine aldırış etmiyorlar…” demektedirler.

Bazı hemşerilerimizin belirttikleri gibi, dilenciliğin teşvik edildiği bir gerçektir. Çok sayıda tescilli yoksul olmasına gelince; yoksullukla yapılacağı belirtilen mücadeleden arzulanan sonucun alınmadığını belgeleyen bir başka gerçektir ve bu duruma derin üzüntü duymamak mümkün değildir. Sadece Siirt’te değil, yurdumuzun her yerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenmiş olan yoksullara yardım yapılmaktadır ve maalesef yoksulların sayısında düşündüren artışlar yaşanıyor.

Allah kısmet ederse birkaç gün sonra kucaklayacağımız Kurban Bayramı’nda kurban kesmeye niyetli olan vatandaşlarımız sayısında düşüş olacağı söylentilerinin yaygın oluğunu gözlemlediğimi, bunun nedenleri malum olduğundan üzerinde durmaya gerek görmediğimi belirtirken, ilgili kurumun bayram sonrası dilenciler konusunda duyarlı olmasını temenni ediyor, sitem eden vatandaşlarımızı da dilenciliği teşvik etmemeleri gerektiği noktasında uyarıyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER