Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

BİRBİRİMİZLE ALIP VEREMEDİĞİMİZ NE?

Yaşlı dünyamızın Doğu bölgesinde yer alan insanları olarak garip bazı huylarımız var..  Örneğin yabancıya karşı çok uysal ve hürmetkar olmamıza karşın birbirimize karşı sert ve acımasız olabiliyoruz.. Yabancının yapmamızı istediği en yanlış ve gereksiz şeyi sorgulamadan hemen yapmaya koyulurken, en yakınımızdakinin yapmamızı istediği doğru ve zorunlu olan şeylere ise sırtımızı dönebiliyoruz.

Bir yabancının etrafında kenetlenip etten duvar örerken, kendi yakınlarımızdan bunu esirgeriz.. O kişi de eften püften bahaneler bulmaya, olmadık ayıplar aramaya başlarız. Onda bir ayıp bulamadıysak da beis yok. Atasından ve dedesinden başlayarak çocuklarına, hatta varsa torunlarına kadar bir soy sop araştırması yaparız.. Bunlar da olmadı mahallesi ya da komşusu üzerinden vurmaya kalkarız.

Ama yabancı bizim için her zaman sütten çıkmış ak kaşık gibidir.. Hatası ve yanlışı olmaz, daha doğrusu olamaz. Ayıbını eksiğini bulmaya çalışmayız. Soyunu sopunu araştırmak hiç aklımıza gelmez. Gelse de bilemediğimiz için de yapma imkanı bulmayız. Onları sorgusuz sualsiz bir şekilde kabullenmiş oluyoruz. Hatta bununla ilgili olarak Arapçada çok güzel bir deyimimiz var. Ancak biraz argo olduğu için burada vermekten kaçınıyorum..Arapça bilenler biliyor…

Olayın temelini araştırdığımızda birbirimize bir zararımızın dokunmadığını görürüz.. Hatta manevi desteğimizi, yani başarılı olması için dua etmekten bile kaçındığımız kişilerle bir ilişkimiz bile yok. Buna nasıl bir yorum yapılır? Sanırım hepimiz az çok bir tahminde bulunabiliyoruz.

Bundan dolayı da biz birimizle iş yapmayı bilmiyoruz.. Bundan dolayı büyüyemiyoruz.  Gerek bireysel olarak yaptığımız görevlerde gerekse birer özel sektör firması olarak istenilen yerlere varamıyoruz.. Bu tutumumuzu değiştirmediğimiz sürece böyle bir şeyi beklemek hayal kurmaktan öte bir anlam taşımaz.  Hatta bütün bunlardan dolayı 12.500 yıllık geçmişi ile dünyanın en kadim kentlerinden biri olan ve asırlar boyu geniş bir coğrafyanın eğitim, kültür ve ticaret merkezi konumunda bulunan bu memleket, günümüzde yaşadığı sorunları bir türlü aşamıyor, üstesinden gelemiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER