Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

BÖYLE BİR MERKEZ İL MERKEZİNDE YOK

Evet, iddialı bir cümle ama tekrarlıyorum, Eruh ilçemizde  bulunan Kültür ve Sanat Merkezinin bir benzeri il merkezinde yok. İçi dışı, pırıl-pırıl ve adeta güneş gibi parlayan çok fonksiyonlu bir merkez.

Merkezin giriş  katında sizi duvarlara monte edilmiş dev fotoğraflar karşılıyor. Fotoğrafların her bir karesi bu şirin ilçemizin bir başka güzel köşesini yansıtıyor ve ilçenin gelişmişlik düzeyini gözler önüne seriyor.

Merkezin üst katlarında birçok atölye bulunuyor. Resim atölyesinde resme ilgi duyan gençler resim hocalarının nezaretinde bu yeteneklerini geliştirmeye çalışıyorlar.  Atölyede değişik resim teknikleri denenerek tablolar oluşturuluyor.

Süs ve takı eşyası atölyesinde ise biz ziyaret ettiğimizde birbirinden güzel, dekoratif oda kokularının üretimi yapılıyordu. Bu atölyenin çalışmalarla ilçedeki genç kızlar ve bayanlar boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir hobi sahibi olurlarken, arzu ettikleri takdirde bunu bir gelir kapısı olarak kullanabilecekler.

Merkezde hizmet verecek bir de radyo istasyonu bulunacak.  Eruh FM adı altında internet üzerinden  hizmet verecek olan radyo ile ilgili son hazırlıklar tamamlanma aşamasında. Bu radyo yayınları ile ilçedeki olaylar, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları ile sosyal ve kültürel programlar gerçekleştirilecek. Bu radyo istasyonu tıpkı  Pervari’deki radyo gibi özellikle gurbetteki Eruhluların ilçeleriyle olan bağlarını güçlendirecek ve vatan hasretlerini dindirecektir.

Merkezde toplantı salonu, kafeterya ve benzeri daha birçok mekan bulunuyor. Özetlemek gerekirse son yıllarda oldukça önemli bir ilerleme sağlayan Eruh ilçemize bu merkez yakışmış ve adeta sağlanan  bu güzel  gelişmenin kanıtı olmuş durumdadır. Eruh ilçemizi ziyaret edenler bu merkezi gezdiklerinde zihinlerindeki o olumsuz algının kırıldığını görecek ve Eruh’un yaşanılabilir bir belde olduğunun farkına varacaklardır.

Tekrarlamak gerekirse böylesi çok fonksiyonlu ve albenili bu merkezin Siirt il merkezinde bir benzeri yok. İnanmayanlar gidip baksınlar, gezsinler ve çalışmalar hakkında bilgi alsınlar. Söylediklerimin az olduğunu bizzat gözlemleyeceklerdir.

Kültür ve Sanat Merkezinin yapımında emeği geçenleri kutluyor ve bu merkez Eruh’umuza hayırlı olsun diyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER