Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

ÇÖZÜM ÜRETİLMESİNİ İSTEMEYENLER VAR!

Ortadoğu’da yaşanan üzücü gelişmelerin sonlandırılmasına yönelik kimi zaman gösterilen gayretlerin hedefine ulaşmasını istemeyenler var ve bu tutum, gelişmelerin daha karmaşık hale gelmesine yol açmaktadır. Artık en öncelikli şekilde istanbul escort kadınlara ulaşarak randevu alabilirsiniz. Bilindiği gibi, bundan bir müddet önce Astana’da Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye’de çatışmazlık bölgeleri oluşturulmasına Şam yönetimi onay vermişti ve bazı ajans haberlerine göre şimdi de aynı yönetim İdlib’e giren Türk askerlerinin geri çekilmesini talep etme küstahlığını göstermiş bulunuyor.

Suriye krizine siyasi çözüm üretmek için Türkiye, Rusya ve İran garantörlük görevini üstlenmişlerdi ve bugünkü Esad yönetiminin halen görev başında bulunmasında veto hakkını kullanan Rusya’nın rolü olduğuna göre, İdlib’te çatışmazlık bölgeleri oluşturulmasına yönelik Astana’da alınan karara Şam yönetiminin saygı göstermesi gerekir. Bu nedenle küstahça bir tavırla Türk askerinin İdlib’ten çekilmesi talebine, Astana’da alınan kararın ortağı olan Rusya ve İran’ın da tepki göstermeleri gerekiyor. Şam yönetimi, kimlerin dürtmesiyle böyle bir küstah talepte bulundu bilinmiyor ama sorgulanmasının kaçınılmazlık arz ettiği, bir araya gelinen yerlerde kamuoyumuzun paylaştığı bir görüş olarak gözlenmektedir.

Irak’ta da, bağımsızlık referandumu sonrasında gerginlik tırmanıyor ve Kerkük’te korkunç bir savaşın yaşanacağından duyulan endişe, yazımı karalarken de devam ediyordu. Pentagon Ortadoğu Masası sözcüsü, taraflara gerginliği artıracak adımlardan kaçınma çağrısında bulunurken; “Hangi taraftan olursa olsun şiddet kullanımına karşıyız..” diye konuştuğu, medya haberlerinde yer aldı.

ABD’nin vatandaşlarımız için vize işlemlerini askıya almasının hemen ardından aynı şekilde hayata geçirdiğimiz karardan kaynaklanan gerginliğin aşılması için ülkemize gelecek ABD heyeti ile birlikte bir çözüm üretilebilecek mi, bunu yakında öğreneceğiz. Ancak yıllardır dost ve müttefik olarak ifade edilen ABD ile aramızda yaşanan asıl gerginliğin, Suriye’de IŞİD dışındaki terör gruplarına yapmakta olduğu silah yardımının olduğu çok iyi bilinmektedir. Suriye krizini siyasi açıdan çözmek için birlikte hareket ettiğimiz Rusya’nın da YPG konusundaki tutumunda bir değişikli olacak mı bilinmez, fakat Rusya; Şam yönetimini Türk askerine yönelik küstah talebi nedeniyle uyarmazsa, kamuoyumuz “Bu nasıl ittifak?” diye düşünecektir. İttifaklar konusunda da çok duyarlı olmamız gereken bir süreçten geçtiğimiz unutulmamalı!.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER