Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

CUMHURBAŞKANIMIZ VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A AÇIK MEKTUBUMUZDUR

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 8 Nisan günü partisinin il kongresine katılmak için şehrimizi teşrif edecekler. Türkiye’de 81 İl vardır ve bu illerden biri olan Siirt’in de Sayın Erdoğan’la özel bir konumu bulunmaktadır. Sayın Erdoğan, değerli Hemşiremiz ve medar-ı iftiharımız Emine Hanımefendiyle evli olmalarından dolayı öncelikle ENİŞTEMİZDİR. Dolayısıyla çocukları da YEĞENLERİMİZ hükmündedirler. Bunların ötesinde Sayın Erdoğan’ın Siirt’le manevi bağlantıları   vardır. Sayın Erdoğan, 12 Aralık 1997’de Siirt’te halka hitaben yaptığı konuşma sırasında, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere tavsiye edilen Merhum Ziya Gökalp’a ait:

Minareler süngümüz,

Kubbeler miğfer,

Camiler kışlamız,

Müminler asker

Bu ilahi ordu dinimi bekler

Allah-u ekber Allahu ekber

Dizeleriyle başlayan şiiri okuduğu için haksız, hukuksuz, mesnetsiz gerekçelerle İstanbul Belediye Başkanlığı makamından indirilmiş ve 4 ay hüküm giymişti.

Sayın Erdoğan, Siirt’le olan manevi bağlantısını bizzat şu sözleriyle vurgulamıştır:  “Siirt benim siyasi hayatımda 2 defa dönüm noktası oldu. Birincisi 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda, burada okuduğum Milli Eğitim Bakanlığının, Talim Terbiye Kurulunun onayıyla geçmiş bütün kitaplarında yer alan Ziya Gökalp’e ait bir şiirle başlayan ve cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz, biliyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiye’nin nereden nereye geldiğini bu vesileyle bir kez daha hatırlayalım, özgürlük neymiş bunu bir kez daha hatırlayalım. Ne diyordu o şiirde; ‘Minareler süngü, kubbeler miğfer; camiler kışlamız, müminler asker. Bir şey beni sindiremez; gökler, yerler açılsa, üzerimize tufanlar, yanardağlar saçılsa; Biz oyuz ki; imanıyla övündüğümüz ecdadımız, titretici şeylere hiçbir gün diz çökmemiş; zaferlerin kapısı, Anadolu’nun tapusu Malazgirt’ten ta Çanakkale’ye imanın geçilmez kalesine kadar bizi zaferden zafere koşturan şey işte şu anda içinde bulunduğumuz inanç birliğidir.’ Bu yolda böyle yürüdük. Buralara böyle geldik.”

Sayın Erdoğan’ın Siirt’le ikinci dönüm noktası ise 9 Mart 2003 tarihinde yapılan YENİLEME SEÇİMİNDE Siirt Milletvekili seçilmiş olmasıdır.

14 Ağustos 2001’de arkadaşlarıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AK Parti) kuran ve Genel Başkanı seçilen Sayın Erdoğan siyasi yasaklı olduğu için 3 Kasım 2002 yılında yapılan genel seçimlerde aday olamamıştı. Daha sonra yapılan yasal düzenlemeyle 9 Mart 2003 tarihinde yapılan Siirt yenileme seçimlerine katılmak için İlimizden Milletvekili adayı olmuş ve böylece TBMM’ne (22. DÖNEM SİİRT MİLLETVEKİLİ) sıfatıyla girmiştir. Siirt Yenileme seçiminde oyların yüzde 85’ini alan Sayın Erdoğan, böylece ezici bir çoğunlukla Siirt Milletvekili olmuştu. Peki, Siirt seçimi neden iptal edilmişti. Onu da anımsatmakta yarar var. Pervari ilçemizin Doğan köyü halkı, yolları olmadığı için seçimleri boykot etmişlerdi. Maalesef, Doğan köyünün hala doğru dürüst bir yolu yoktur!

Siirt Milletvekili olduktan sonra 15 Mart 2003 tarihinde Başbakanlık görevini de üstlenen Sayın Erdoğan, böylece Siirt Milletvekilleri arasında (BAŞBAKANLIK) sıfatını kazanan ilk ve tek milletvekili olmuştur. Cumhurbaşkanlığı Seçim Sistemiyle Başbakanlık Makamı Türkiye için tarihe karışacağına göre bundan  böyle de Siirtli bir Milletvekilinin Başbakan olması ihtimali de artık yoktur.

Sayın Erdoğan’ın Genel Başkanı olduğu AK Parti 3 Kasım 2002 yılından beri kesintisiz olarak ve hem de büyük bir çoğunlukla iktidardadır. 2003 yılında Başbakan olan Sayın Erdoğan 25 Ağustos 2014 tarihinden itibaren de Cumhurbaşkanlığı makamındadır. Sayın Erdoğan’ın bu yüce makamlara yükselişinde Siirtliler olarak karınca kararınca bir katkımız varsa, bununla  elbette büyük bir gurur duyarız.

Ancak, acı da olsa hakikatleri dile getirmek gerekir. İlimizin durumunu  özetlersek bir (MEGA KÖY) konumunda olduğunu söylemek zorundayız. Sevgili Eniştemizin,  Sayın Cumhurbaşkanımızın aramızda olacak olmasını fırsat bilerek, Siirt’i Mega Köy durumundan çıkaracak reçeteyi yüksek itilalarına arzedecek ve bize göre, Siirt’i lâyık olduğu düzeye getirecek hususları maddeler halinde sunacağız. İşte tespitlerimiz:

*(Yol medeniyettir) kavramından hareketle Siirt’in çıkmaz sokak konumundan çıkarılması için Demir Yolu (Tren) Siirt Merkez ilçe üzerinden sınıra ulaştırılmalıdır.

*Siirt havalimanı bir an evvel ve kesintisiz çalıştırılacak şekilde hizmete açılmalıdır. Siirt Ankara seferleri yanı sıra Siirt-İstanbul, Siirt-İzmir, Siirt-Adana seferleri ihdas edilmelidir.

*Siirt-Kurtalan-Batman yolu ile Siirt-Eruh-Şırnak yolu duble yol kapsamında ele alınmalı ve bir an evvel tamamlanarak hizmete açılmalıdır.

*Siirt-Şirvan-Pervari yolu Hizan üzerinden ve yine duble yol olarak Van’a bağlanmalıdır.

*Siirt Üniversitesi bünyesinde öncelikli olarak TIP FAKÜLTESİ ve bunun yanında HUKUK FAKÜLTESİ açılması sağlanmalıdır.

*İlimizin tarihi zenginliklerinin kanıtı olması açısından Türkiye’nin müzesiz tek ili durumunda olan Siirt’imize, en kısa süre içinde müze binası kurulmalıdır.

*Şehrimizdeki askeri birlik, Tugay düzeyinden, Tümen düzeyine çıkarılmalıdır. Yıllar öncesinde konuşlu olan 12. Tümenin, Şehrimizin ekonomisine büyük katkıları olduğunu bilenlerden ve yaşayanlardanız.

*İlimizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan FISTIKÇILIK konusu ciddi bir şekilde desteklenmeli ve yeni FISTIK ÇİFTLİKLERİNİN KURULMLASI TEŞVİK EDİLMELİDİR.

*Veyselkarani ve Tillo’daki manevi dinamiklerin turizm potansiyeline gerçek anlamda katkılarının sağlanması açısından (SAKİN ŞEHİR) kapsamına alınarak projelendirilmelidir.

*Şirvan’daki bakır madeni cevherinin ham olarak değil, İlimizde kurulacak tesislerde işlenmiş olarak sevki sağlanmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanım;

Maddeleri daha da uzatabiliriz. Ancak, biz bu kadarıyla yetiniyoruz. İlimizdeki resmi kurum kuruluşlarla, TSK’ların da mutlaka kendilerine göre tespitleri vardır. Onların da görüşlerinin önemli olduğunu biliyor ve İlimizin sorunlarıyla ilgilenmeniz dileklerimizle saygılarımızı arz ediyoruz.

TAŞLAMALAR

SIKINTILI SÜREÇTEN

GEÇMEKTEDİR ÜLKEMİZ

SURİYE’DE, AFRİN’DE,

EL BAB’TA ASKERİMİZ

 

SAVAŞ DEĞİL TERÖRLE

MÜCADELE YAPILAN

ÇEKİLMEYİZ TERÖRÜN

KÖKÜNÜ KAZIMADAN

 

BU MİLLET NE ÇEKTİYSE

TERÖR BELÂSINDANDIR

BATI TERÖRE DESTEK

ZORLUĞUMUZ BUNDANDIR

 

ABD, AB, İSRAİL

TERÖR DEVLETİ BUNLAR

UYANMALIDIR ARTIK

GAFLETTEN MÜSLÜMANLAR