Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cüneyt ARITÜRK
Cüneyt ARITÜRK

DAVETİMİZ VAR!

Gönlümüzden geçti, HALİL İBRAHİM SOFRASI GİBİ, açık bir sofra düzenleyelim istedik. Hani 4 yıldızlı, 5 yıldızlı otellerde AÇIK BÜFE BEDAVA KAHVALTI VERİLİR YA! Biz de, 30 Şubat 2020 günü açık büfe usulü bir ziyafet düzenleyelim de, bu yazımızı okuyan bütün okurlarımız eşlerini, dostlarını, çoluk çocuklarını ve tanıdıklarını da yanlarında getirerek, gelsinler düzenleyeceğimiz AÇIK BÜFEMİZDE DOYUNCAYA KADAR YEMEK YESİNLER İSTEDİK.

Menüde yer alacak mahalli yemekleri de sayalım. Büryan kebabı (PERİVE), perde pilavı, zımbılok, cokat, kıtel, tatlı olarak rayoş-u meketip, sarı burma, keek tari, keek mıhşi, aside, pelpeğine, selme, İçecek olarak hoşaf. Tabii, yemek öncesinde adet olduğu üzere çorbamız da olacak.  O çorba da, yine mahalli ŞORBIT ZAHTAR!

Gerçi, bu çorbayla ilgili Arapça (Siirtçe) bir deyişimiz var:

ŞORBIT ZAHTAR MEY TAYBE

ALLAH YIHTİYE SAYBE

PERİVE, PERİVE PERİVE AMMAN

LEVO EL PERİVE İŞ TAYBE İYE

Deriz. Arapça bilmeyenler için mümkün mertebe Türkçe tercümesini de yapalım ki hatırları kalmasın:

KEKİK ÇORBASI HOŞ DEĞİL

ALLAH ONUN BELÂSINI VERSİN

BÜRYAN, BÜRYAN, BÜRYAN AMAN

BÜRYAN ÇOK HOŞTUR İNAN

Evet, 30 Şubat 2020 günü vereceğimiz AÇIK BÜFE usulü ziyafet,  Sabah saat 10:00’da start alacak. Akşama kadar devam edecek. Daha 3 hafta süre varken, haber verdik ki, şimdiden herkes kendisini ayarlasın. Açık büfe usulü YEREL YEMEK ZİYAFETİMİZİ KAÇIRMASIN!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER