Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

Devlet Denetleme Kurulu (Demokles’in Kılıcı) mı Olacak!!!

Zaten, çok geniş kapsamlı yetkilerle mücehhez olan Devlet Denetleme Kurulu TBMM tarafından kabul edilerek yürürlüğe giren yeni haliyle üst düzey bürokratların, askerlerin ve her sınıftan yöneticilerin başlarında “DEMOKLES’İN KILICI” gibi algılanmakta. 9 üyeden oluşan Kurulun Başkanı ve üyeleri, yüksek  öğrenimlerini tamamlamış, en az on iki yıl devlet hizmetinde olan kimseler arasından doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından atanmakta.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) yetkilerini düzenleyen kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Devlet Denetleme Kurulu Başkan ve Üyelerine İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunun adı “Devlet Denetleme Kuruluna İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun” şeklinde değiştirildi.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), kamuya yararlı derneklerle vakıflarda, kooperatiflerde, birliklerde ve bu kurum ve kuruluşların her türlü ortaklık ve iştiraklerinde her türlü idari soruşturma, inceleme, araştırma ve denetleme yapabilecek.

Denetçiler, denetim ve soruşturma grupları içinde görev onayları ve/veya grup çalışma programlarıyla verilen konularda denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma yapacak, denetlemelerde görevlendirildikleri konularla ilgili olarak kurum ve kuruluşlar ve bankalar dahil diğer gerçek ve tüzel kişilerle yazışma yapacak, bilgi ve belge ile açıklamalarda bulunulmasını isteyecek, raporlar hazırlayacak ve Kurul toplantılarında açıklamalarda bulunacak, mevzuatla verilen görevleri yapacak, Kurul başkanı ve ilgili Kurul üyesinin verdiği işleri yapacak.

Kurul üyeleri ve denetçiler denetim görevi gereğince denetim kapsamına dahil kurum ve kuruluşların teftiş, denetim veya bu maksatla kurulmuş birimlerinin görev, yetki ve sorumluluklarına sahip olacak.

İlgili Kurul üyesi veya denetçi, denetlemeler sırasında denetimi güçleştiren veya engelleyen davranışlarda bulunan, görevde kalması halinde kamu zararını artıracağı, suç delillerini karartacağı anlaşılan, kamu hizmetinin gerekleri yönünden görevi başında kalmasında sakınca görülen HER KADEME VE RÜTBEDEKİ görevliler hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasını yetkili makamlara önerebilecek, memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında bu tedbiri uygulayabilecek. Görevden uzaklaştırma tedbirine ilişkin gerekçeli yazı, görevden uzaklaştırılanın atamaya yetkili amirine, Kurul Başkanına ve diğer ilgililere bildirilecek.

Denetlemeler sırasında görevden uzaklaştırma gerekçesinin ortadan kalkması, denetlemeler sonunda suç işlendiğinin belirlenememesi veya disiplin yönünden memurluktan çıkarma dışında bir ceza önerilmesi halinde ilgili denetim veya soruşturma grubunca hazırlanacak yazı veya rapor üzerine, görevden uzaklaştırılan, atamaya yetkili amir tarafından derhal görevine başlatılacak. Görevden uzaklaştırma tedbiri uygulamasına ilişkin iş ve işlemler öncelikle tamamlanacak.

Bu yasaya göre, Devlet Denetleme Kurulu Üyesi görev başında kalmasını sakıncalı gördüğü her kademede (Vali, kaymakam, belediye başkanı, genel müdür ve akla gelen tüm yüksek bürokratlar) ile HER RÜTBEDE (GENELKURMAY BAŞKANI DAHİL) tüm kumanda heyetinin üyelerinden istediğini görevden alabilecek.

Gerçi, görevden alınanların haklarını aramak için mahkemelere müracaatları mümkün ama bunu da (DERDİNİ MARKO PAŞAYA ANLATMAK) deyimiyle yorumlayabiliriz…

TAŞLAMA

DEMOKLES’İN KILICI

BAŞIMIZIN UCUNDA

BİRİLERİ BELLİ Kİ

SALLANDIRIP DURMAKTA

 

(GÖZÜNÜN ÜZERİNDE

NEDEN KAŞIN VAR) DİYE

SORABİLİRLER İNAN

BU DURUMDA TÜRKİYE

 

GAZETECİLER DERDEST

EDİLİP TUTUKLANIR

SANATKARLAR DA TERÖR

SUÇUYLA SORGULANIR

 

(SUSMA SUSTUKÇA BIRA

SANA GELECEK) DERLER

SUSMAYIP NE YAPALIM

SİZ TUZU KURU BEYLER

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER