Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

DOÇ. DR. AKTAY’IN KİTABI YAYINLANDI

Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi

Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi hemşerimiz , Sosyolog  Doç. Dr. Aydın Aktay’ın, ülkemizin son yıllardaki sosyolojik tahlilini yapan kitabı yayınlandı. “Yeni Türkiye Yeni Kuşaklar” adıyla yayınlanan kitap, yakın zaman Türkiye’sinde geçirilen toplumsal değişimler ve kuşaklar arası ilişkiler detaylı ve titiz bir şekilde inceleniyor. Kitapta günümüzde sözü çok edilen W,X, Y ve Z kuşaklarının ortaya çıkışı, görüş ve istekleri de ele alınıyor.

Üç bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde küresel kültürün yeni nesille ilgili stratejileri ele alınıyor. Bu bölümde tüketim toplumunun ideolojik aygıtları ve seçenek bolluğunda yetişen yeni nesil ile yeni kuşaklardaki sevgi ve ilgi düşkünlüğü gibi konular mercek altına alınmış.

Yeni Kuşaklar ve Siyaset adlı ikinci bölümde ise, siyasetin yeni kuşak stratejileri, gençlik politikaları, kuşakların değer yargılarının karşılaştırılması, popüler kültür baskısı altındaki  yeni kuşaklar ve transkrip kuşakları Y ve Z kuşakları irdeleniyor.

Kitabın üçüncü ve son bölümünde ise ülkemizin son yıllarda geçirdiği en büyük toplumsal travma olan hain darbe girişiminde altın nesil olarak adlandırılan bir neslin yol açtığı tahribat ve nasıl suç örgütü üyeliğine evrildiği anlatılıyor.

Akıcı bir dille yazılmış olan 128 sayfalık kitap, Sakarya Merkezli Değişim Yayınları arasında çıkmış.