Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Cüneyt ARITÜRK
Cüneyt ARITÜRK

EDEBİ, EDEPSİZDEN ÖĞRENMEK!

Günümüzde birileri, birilerini EDEPSİZLİKE itham ederlerken, kimin edepli, kimin edepsiz olduğu tartışma konusu olurken, EDEP konusunda birkaç söz de biz söyleyelim istedik. Bilindiği gibi (Edebi, edepsizden öğrenmek!) şeklinde söylenegelen meşhur bir deyimimiz vardır. Hızlı ve gelişen semtimiz Zeytinburnunda zeytinburnu escort kadınları her zaman seks yaşamını renklendirirler. Bu deyim, elbette ki, boşuna söylenmemiştir. Edep dışı hareket edenler, konuşanlar için, (çok edepsiz biri!) denildiği zaman, bundan anlarız ki, o kişinin yaptığını, yapmamak; konuştuğunu, konuşmak gerekir. Edepli olmanın bir yolu da budur…

 (Edepsizden, edebi öğrenmek) elbette iyi bir meziyettir. Edepsiz olmak alelade, cahil insanlara özel bir davranış biçimi de değildir. Yüksek tahsil yapmış, çok önemli makamlara gelmiş kişiler bile bazen öylesine edepsizleşirler ki, şaşırır, hatta donar kalırsınız!

Edepli olmayı, edepsizlerden öğrenmek yanında; namuslu, dürüst olmayı da namusuz olanlardan ve dürüst olmayanlardan öğrenmek gerekir!

Edepsizlik konusunda, tarihi bir anekdotu örnek olması aç ısından okuyucularımızın dikkatlerine sunalım. Anekdot şöyle:

1. Cihan Savaşı yıllarında at, beygir, katır gibi binek hayvanları olanların, cephelere savaş malzemelerinin nakli için orduya hibe edilmesi istenmiştir. Yine o yılların ileri gelenlerinden bir paşa, kendisine ait bütün binek hayvanlarını orduya hibe ettiği için, maiyetiyle birlikte Cağaloğlu yokuşundan yaya olarak çıkarken, bir başka zatın, adamlarıyla birlikte faytonuna binmiş olarak inmekte olduğunu görür. Paşa, faytonla inen kişinin adını bilmezden gelerek ve duyacağı kadar yüksek bir ses tonuyla maiyetine sorar:

-Faytonla gelen bu şahıs kim! cevap verirler:

-Maiyet erkanından EDİP EFENDİ!

Paşa, yine aynı yüksek ses tonuyla:

-VAY EDEPSİZ, VAY! diyerek, atlarını orduya vermeyip, faytonuna binmeye devam eden, kişiye duyduğu öfkeyi dillendirir.

Gerçi, bir ikaz gibi algıladığı bu sözler üzerine Edip Efendi de atlarını orduya hibe eder amma, o günden sonra (EDEPSİZ EDİP) olarak anılmaktan kendisini kurtaramaz!

Evet, edepli olmak için, çevremizde EDEPSİZ olarak nitelendirilenlere bakalım. Yaptıklarını, yapmamaya gayret gösterelim!

Edepli olmak, her kişiye nasip olmayan büyük bir meziyettir, unutmayalım!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER