Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

“EĞRİ OTUR, DOĞRU SÖYLE”

Günümüze intikal eden anlamlı atasözlerinden ders çıkarmadığımız söylemi, gün geçtikçe yaygınlaşıyor ve bu tespite yönelik dile getirilen görüşleri dar sütunuma sığdırmam mümkün değildir. Bu nedenle bir örnek verecek olursam; “Ayağını Yorganına Göre Uzat” atasözümüzün içeriği; harcamaların geliri aşmamasına dikkat edilmesini öngören uyarıdır ve uyarının isabetliliğinden söz eden bazı vatandaşlarımız: “Gerçekten de ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız ama, çoğumuz bu noktaya dikkat ettiğimiz halde yine de sıkıntı çekiyoruz ve bunun nedeni; bizleri refaha, huzura kavuşturmakla yükümlü olanların aşırı israf ve savurganlıklarıdır. Onlar da bu atasözümüze riayet etmiş olsaydılar çektiğimiz sıkıntılar asgari düzeyde kalacaktı. Bir diğer atasözümüzde vurgulandığı gibi “Balık Baştan kokar…” diye görüş belirtiyorlar.

“Eğri Otur, Doğru Söyle!” atasözümüz de önemli bir gerçeği dile getirmeye yöneliktir. Bizler; kendimizi ilgilendiren konularda özgürüz. İstediğimizi yer, içer, giyinir ve başkasına zarar vermeyecek şekilde dilediğimiz gibi kalkar otururuz. Bu irademizi kullanırken toplumu ilgilendiren konularda doğruyu konuşmalı ve yalana karşı olmalıyız ki, kimselere zarar vermemiş olalım.. Çıkarlarımız uğruna yalan söyler, doğruyu çarpıtırsak toplumda olan güvenimizi yitireceğimizden, kem sözlerin hedefi olmaktan kurtulamayız.

Bireyler olarak nasıl bu noktada duyarlı olmamız gerekiyorsa, toplumla ilgili kararlar alanların çok daha duyarlı olmaları kaçınılmazlık arz etmektedir. Halkımızın önceliği refah ve huzur içinde yaşamını idame ettirmek olduğu tartışılmazdır ve bu nedenle her iki önemli beklenti için seslendirilen vaatlerin yerine getirilmesi noktası her şeyden daha çok önemsenmelidir. Unutulmasın ki; halka bu iki beklenti için vaatte bulunanlar, vaatlerini yerine getirmediklerinde mutlaka toplumdaki güvenlerini kaybedeceklerdir. Eğri oturup, doğru söylemeyi içeren atasözümüz doğrultusunda toplumu ilgilendiren önemli konularda karar alanların dikkatlerini çekerken, azami duyarlılık içinde olmaları gerektiğinin altını çiziyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER