Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

EMİN OLUNMASI İÇİN DESTEK VERİLMELİ

Dünyayı esir alan coronavirüs’ün yol açtığı ölümlere son vermek için salgının seyrettiği tüm ülkelerde aşısını, ya da ilacını bulmaya yönelik çalışmalar yapılıyor ve  bu çalışmalardan birinin gerçekleştirildiği Sovyetler Birliği’nde aşısının bulunduğu, Rus lider Vladimir Putin tarafından açıklandı. Önemli açıklamayı içeren haberlere göre Rusya’da tescillendiği açıklanan coronavirüs aşısı Putin’in büyük kızı üzerinde de denenmiş olup önümüzdeki Ekim ayından itibaren toplu aşı kampanyası başlatılmış olacak.

Moskova’nın Gamaleya Enstitüsünde geliştirildiği belirtilen aşının gerekli tüm kontrollerden geçirildiği ve 2 yıl bağışıklık sağlayacağı, aşısı yapılanlara virüse karşı bağışıklık kazandırdığı belirtilirken Dünya Sağlık Örgütü, örgütçe belirlenen kriterlerin dikkate alınmamasını; “sorumsuzluk” olarak niteledi, ABD Sağlık Bakanlığı da “önemli olan güvenilir ve etkili aşıyı bulmak..” açıklamasında bulundu.

Rus lider Putin’in kızı da bu aşıda denek olarak kullanıldığına göre, Gamalaya Enstitüsü’nde geliştirilen aşının olumlu sonuç verdiğine kesin gözle bakılıyordur ve böyle olmasaydı Putin kızını riske atmazdı sanırım. Bu nedenle aşı için endişesini dile getiren Dünya Sağlık Örgütü ile; “önemli olan aşıyı ilk bulan olmak değil…” diye görüş belirten ABD Sağlık Bakanlığı’nın, aşının olumlu sonucundan emin olunması konusunda Rusya’daki bilim adamlarına destek vermeye hazır olduklarını ifade etmeleri, eleştirmekten çok daha hayırlı olacaktır.

Türkiye’mizde de salgının ilaç ile aşısını bulmaya yönelik çalışmalar yapılıyor ve kimi zaman olumlu sonuç alınabileceği de ifade ediliyor, ancak; bu önemli beklentinin ne zaman gerçekleşeceği bilinmemektedir. Son zamanlarda Sovyetler Birliği ile olan ilişkilerimiz yaygınlaştığına göre, bulunduğu ve olumlu sonuç verdiği belirtilen aşı konusunda Gamaleya Enstitüsü’nün tıp otoritelerinden bilgi almak için kolları sıvamakta yarar vardır.

Can almaya devam eden ölümcül virüsün aşısını bulduğu açıklanan Rusya ile vakit geçirmeden bilgi alışverişinde bulunularak gerekirse el birliğiyle hareket edilmelidir diyerek, açıklamanın umut verici olduğundan söz eden vatandaşlarımızın da duygularına tercüman oluyorum. ABD Sağlık Bakanlığı yetkililerinin belirttikleri gibi; önemli olan  tüm dünyayı tehdit eden salgının, bulunduğu açıklanan aşısının güvenilir olmasıdır ve bu görüş doğrultusunda Rusya’ya samimi destek verilmeli ki, söylem anlam kazansın.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER