Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

ENERJİ ZENGİNLİĞİNDEN YARARLANDIRILMALIYIZ!

İlimiz, maden zenginliği yanı sıra enerji zenginliğine de sahiptir ve bu zenginliklerden yararlandırılması gerektiğine yönelik zaman-zaman sayın ilgililerin dikkatini çekmekte isek de, haklı temennimiz günümüze dek kulak bulmuş değildir. Batman ve Şırnak illerinin Siirt’in ilçeleri konumunda oldukları süreçte ilimiz Şırnak’taki kömür ile Batman’daki Petrol zenginliğinden istifade ettiriliyordu ve ilimizdeki bazı hizmetler bu zenginlikler için verilen paydan karşılanıyordu. Havaalanımızın yapımında da her iki zenginlikten elde edilen gelirin bir katkısı olmuştu.

Son zamanlarda ilimize gelmekte olan devlet ricalinin yaptıkları seslendirmelerden biri, “Enerji şehri” olarak ünleneceğimizdir ve hizmete giren enerji santralleri yanı sıra, yenilerinin de yakın bir gelecekte hizmete girecek olmasından kaynaklanan bu seslenmeye tanık olan bazı hemşerilerim gibi; “Neden petrolde ve kömürde olduğu gibi ilimize bu zenginliklerden bir pay verilmesi için girişim yapılmıyor. Elektrik enerjisinin halkımıza çok daha düşük ücretle verilmesini sağlayacak yasal bir düzenleme yapılabilir ve bu beklenti dikkate alınmalıdır..” diye düşünmeden edemiyorum. Hemşerilerimin bu beklentilerine fırsat buldukça dikkat çektiğimi belirtirken, Şirvan bakır madenleri zenginliğinden de aynı şekilde yararlandırılabileceğimizin altını çizmek isterim.

Madem ki bazı zenginliklerin bulunduğu yöreler, yasal olarak o zenginliklerden yararlandırılıyor, o halde Siirt’imizin de söz konusu zenginliklerden istifade ettirilmesi için girişim yapılmalıdır. Bu beklenti için emsal göstermek suretiyle girişim yapıldığı ve girişim ısrarla takip edildiği taktirde olumlu sonuç alınabilir. İlimize zaman-zaman gelen bazı devlet erkanının “Siirt artık bir enerji şehridir” demelerinin bir anlam kazanması için, başka yörelerde olduğu gibi sahip olduğumuz bu zenginlikten yararlandırılmamız durumu, şüphesiz ki çifte standart olarak görülecektir. Önemli olan, bu beklentiye yönelik girişim yapılmasıdır. Şayet bu girişimden sonuç alınmaz ise, o zaman ilimize üvey evlat muamelesi yapılmaktan duyduğumuz derin üzüntüyü haykırabilir ve neden sonuç alınamadığını sorgulayabiliriz diyerekten bir kere daha bu beklentiye sayın ilgililerin dikkatini çekiyor, lütfen kulak tıkamayın diye sesleniyorum!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER