Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

ERDOĞAN, BİDEN’İN KULAĞINI ÇEKECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın da katılacağı NATO Liderler Zirvesi yarın Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılacak. Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, Türkiye’nin önemli bir ortak olduğunu vurgulayarak, terör örgütü DEAŞ’la mücadeleden sonra da İttifak’ın güney sınırında istikrarın sağlanması için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söylemişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO, Alman Dış İlişkiler Konseyi ve Bookings Institution ortaklığıyla düzenlenen panele video konferans yöntemiyle katılmış, NATO’nun 2030 vizyonunu açıklayan Stoltenberg, bir soru üzerine Türkiye’nin Kuzey Atlantik İttifakı için önemine değinerek şunları söylemişti: “Turkiye’nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu hatırlamamız önemli. Haritaya şöyle bir baktığımızda topraklarının önemini, büyüklüğünü ve aynı zamanda Irak ve Suriye’ye sınırı olan tek NATO ortağı olduğunu fark edebiliriz. Türkiye’nin altyapısı ve havaalanları DEAŞ ile mücadelede fazlasıyla önemliydi.” Türkiye’nin DEAŞ’a karşı küresel koalisyonda önemli bir rol oynadığının altını çizen Stoltenberg, “‘Güney mahallemizi’ istikrarlılaştırmak için NATO üyesi Türkiye ile yakından çalışmaya devam edeceğiz” demişti.

Stoltenberg, Türkiye’nin aynı zamanda göçmen ve sığınmacı krizi için de kritik konumda bulunduğunu anımsatarak NATO içerisindeki farklılıklar ve anlaşmazlıkları aşmak için İttifak’ın önemli bir platform olduğunu vurgulamış, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’de çatışmayı önlemek için kurulan mekanizmanın bunun en önemli örneği olduğunu belirtmişti.

Stoltenberg, “Bu çok büyük bir şey çünkü bu tür tansiyonlar gerçekten tehlikeli durumlara ve zararlara yol açabiliyor” demiş ve son aylarda Doğu Akdeniz’de tansiyonun azalmasından memnuniyet duyduğunu ifade etmişti.

NATO liderler zirvesinin Türkiye açısından önemi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek olması.  Bilindiği gibi Joe Biden ABD Başkanı olduktan sonra,  Erdoğan’ın telefonla görüşmek taleplerini de yanıtsız bırakmış, sadece 23 Nisan 2021 günü telefonla görüşmek lütfunda bulunmuştu!

Bu durumdan çok rahatsız olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, NATO Liderler zirvesi çerçevesinde yapılacak ikili görüşmede ABD Başkanı Joe Biden’in kulağını çekeceği ve şunları söyleyeceği tahmin edilmektedir.

*Ey Biden, sen kim oluyorsun ki, aylardan beri yaptığım telefonla görüşme taleplerimi kabul etmemek küstahlığını gösterdin!

*Sen ne utanmaz bir müttefiksin ki, Kahraman Mehmetçiklerimizin başına ÇUVAL GEÇİRDİN. Biz, dostluk gereği buna da sesimizi çıkarmadık.

*Türkiye’ye düşmanlık yapan PYD ve YPG’ye hala destek veriyorsun. (Dostun dostu, dost; Düşmanın dostu, düşman) bilmiyor musun!

*Ortağı olduğumuz ve 1 milyar 250 milyon dolarını peşin yatırdığımız F-35A uçaklarımızı neden vermiyorsun! Eşkıya mısın, bizden haraç mı alıyorsun!

*Hem, Atlantik ötesinden gelip, Suriye’yi karıştırarak sınırımızda bir piyon devlet kurmak için çalışmalar yaptığını bilmiyor muyuz, sanıyorsun!

*Kimi devlet insanlarımızın ABD’ye girmelerine hangi hak ve selahiyetle kısıtlama koyuyor, mal varlıklarını donduruyorsun!

*Halk Bankamızdan, Milli Damadımız Rıza Sarraf’tan ellerini çek. Sen bunları yapmağa devam edersen, başta İncirlik olmak üzere, Türkiye’deki tüm ABD üslerini kapatacağız, haberin olsun!

*Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu  yaptırım listesinden hemen çıkar.

*Türkiye ile ABD arasında yürütülen 100 milyar dolarlık ticaret görüşmelerini neden durdurdun. Türkiye’den çelik ithalinde uygulanan gümrük vergisini neden yüzde 50’ye çıkardın. Stratejik müttefikliğe uymayan bu yanlışlarından hemen geri dön.

*CAATSA yaptırımlarının tümünü kaldır.

ANEKDOT

(Muhteşem Süleyman) unvanıyla tarihe damga vuran Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlıların, Dünya üzerindeki hakimiyetlerinin ifadesi olan mektubunu günümüz siyasetçilerine ithaf olmak üzre anımsatıyoruz. İşte, Kanuni Sultan Süleyman’ın, kendisinden yardım talebinde bulunan döneminin Fransa Kralı Françesko’ya yazdığı tarihi mektup:

ORİJİNALİ

Hazret-i izzet cellet kudretuhu ve allet kelimetuhunun [Allah’ın] inâyeti ve mühr-i sipihr-i nübüvvet ahter-i burc-i fütüvvet-pişvâ-yı zümre-i enbiyâ muktedâ-yı fırka-i asfiyâ Muhammed Mustafâ’nın sallallahu aleyhi vesellem mu‘cizât-ı kesîretü’l-berekâtı ve dört yârinin -ki, Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali’dir- rıdvânullahi aleyhim ecma‘în onların ervâh-ı mukaddesesi mürâfakati ile, [Mektubun bu satırlarından sonra Sultan Süleyman’ın tuğrası vardır ve tuğrada bilindiği üzere Süleyman Şah bin Selim Şan Han el-muzaffer dâimâ yazılıdır. Bu dua ve selam satırlarından sonra mektup şöyle devam etmektedir:] Ben ki sultanü’s-salâtin ve bürhânü’l-havâkîn tâc-bahş-ı hüsrevân-ı rû-yı zemîn zıllullahi fi’l-arazîn Akdeniz’in ve Karadeniz’in ve Rumeli’nin ve Anadolu’nun ve Karaman’ın ve Rum’un ve Vilâyet-i Zülkadriyye’nin ve Diyarbekir’in ve Kürdistan’ın ve Azerbaycan’ın ve Acem’in ve Şam’ın ve Haleb’in ve Mısır’ın ve Mekke’nin ve Medine’nin ve Kudüs’ün ve külliyyen Diyâr-ı Arab’ın ve Yemen’in ve dahi nice memleketlerin ki, âbâ-yı kirâm ve ecrâd-ı izâmım enârallahu berâhinehüm kuvvet-i kahireleriyle feth ettikleri ve cenâb-ı celâdet-me’âbım dahi tîğ-ı ateş-bâr ve şimşîr-i zafer-nigârım ile feth eylediğim nice diyârın sultanı ve padişahı Sultan Bayezid Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han’ım, Sen ki, Françe vilayetinin Kralı Françesko’sun… Dergâh-ı selâtîn-penâhıma yarar adamın Frankiyan ile mektup gönderip ve bazı ağız haberi dahi ısmarlayıp memleketlere düşman müstevli olup el-an hapisde idüğünüz i‘lâm edip halâsınız husûsunda bu cânibden inâyet meded ve inâyet eylemişsiz. Her ne ki, demiş iseniz benim pâye-i serîr-i âlem-masîrime arz olunup alâ-sebîli’t-tafsîl ilm-i şerîfim muhît olup tamam ma‘lûm oldu. İmdi padişahlara sınmak ve haps olunmak acep değildir. Gönlünüzü hoş tutup âzürde-hâtır olmayasız. Eyle olsa bizim âbâ-i kirâm ve ecdâd-ı izâmımız nevverallahu merkadehüm dâimâ def‘-i düşmân ve feth-i memâlik için seferden hâli olmayıp biz dahi onların tarikine sâlik olup her zamanda memleketler ve sa‘b ve hasîn kal‘alar feth eyleyip gece ve gündüz atımız eyerlenmiş ve kılıcımız kuşanılmış ve Hak sübhânehu ve te‘âlâ hayırlar müyesser eyleyip meşiyyet ve irâdeti neye müte‘allik olmuş ise vücûda gele. Bâkî ahvâl ve ahbâr ise mezkûr adamınızdan istintak olunup ma‘lumunuz ola. Şöyle bilesiz… Tahrîren fî evâil-i Âhiri’r-Rebî‘ayn li-sene isneyn ve selâsîn ve ti‘a-mi’e.

GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİYLE:

Ben ki, sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara taç veren Allah’ın yeryüzündeki gölgesi, Akdeniz’in ve Karadeniz’in ve Rumeli’nin ve Anadolu’nun ve Karaman’ın ve Rum’un ve Dulkadir Vilayeti’nin ve Diyarbakır’ın ve Kürdistan’ın ve Azerbaycan’ın ve Acem’in ve Şam’ın ve Halep’in ve Mısır’ın ve Mekke’nin ve Medine’nin ve Kudüs’ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen’in ve daha nice memleketlerin ki, yüce atalarımızın ezici kuvvetleriyle fethettikleri ve benim dâhi ateş saçan zafer kılıcımla fetheylediğim nice diyarın sultanı ve padişahı Sultan Bayezıd Hân’ın torunu, Sultan Selim Hân’ın oğlu, Sultan Süleyman Hân’ım. Sen ki, Françe vilayetinin kralı Françesko (François, Fransuva)’sun. Sultanların sığınma yeri olan kapıma, adamın Frankipan ile mektup gönderip, memleketinizin düşman istilâsına uğradığını, hâlen hapiste olduğunuzu bildirip, kurtulmanız hususunda bu taraftan yardım ve medet istida etmişsiniz (istemişsiniz). Her ne ki demiş iseniz benim yüksek katıma arz olunup, teferruatıyla öğrendim. Padişahların mağlup olması ve hapsolması tuhaf değildir. Gönlünüzü hoş tutup, hatırınızı incitmeyiniz. Bizim ulu ecdadımız, daima düşmanı kovmak ve memleketler fethetmek için seferden geri kalmamıştır. Biz dahi onların yolundan yürüyüp, her zaman memleketler ve kuvvetli kaleler fetheyleyip gece, gündüz atımız eğerlenmiş ve kılıcımız kuşanılmıştır. Allah hayırlar müyesser eyleyip meşiyyet ve iradatı neye müteallik olmuş ise vücuda gele. (Allah hayırlar versin ve iradesi neyse o olsun.) Bunun dışındaki vaziyet ve haberleri adamınızdan sorup öğrenesiniz. Böyle bilesiniz.

TAŞLAMA

ERDOĞAN, KULAĞINI

ÇEKECEKTİR BİDEN’İN

VE DİYECEK (YAPTIĞIN

EDEPSİZLİK BU SENİN)

SEN KİM OLUYORSUN DA

TELEFONA ÇIKMAZSIN

MUHTEŞEM SÜLEYMAN’DAN

BİLE UTANMAZ MISIN

TOPU-TOPU ÜÇYÜZYIL

VARLIĞIN VAR DÜNYADA

TARİHTEN ÖNCESİ DE

VARDIM DÜNYA’DA OYSA

ASKERİMİN BAŞINA

ÇUVAL GEÇİRDİN UTAN

KAPARIM ÜSLERİNİ

KIZDIRMA BENİ ULAN

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER