Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
admin
admin

ERTELEMEMEK LAZIM HAYATI!..

Neden, nasıl niçin bilinmez ama, hayatın bu oyun sahnesindeki figüranları olarak bizlere yazılmış olan rol modeli oynamak zorundayız.. Kimimiz iyi, kimimiz kötü ama hepimiz bir şekilde hayatin ne kadar zor olduğunu biliyoruz..

Atılan hayatın zorluğu mudur, yoksa bizler mi zorlaştırıyoruz.. Eskilerin deyimiyle bir oda bir sofra yoksa, şimdilerde olduğu gibi havuzlu triplex villalar mı, ikisi de aynı işi görüyorken son çıkan model olsun arabamız ve herkesin evindeki elindeki on binlerce liralık servetler binlerce liralık ayakkabılar aynı yolda yürümek için kullandığımız skarpinler ve hep bir fazlası..

Bütün bunlar için harcanan onca zaman ama tercih bizim, biz de tercihimizi hep daha zorları için kullanıyoruz ve bu zorlamalar kapitalist düzenin bize dayattığı daha çok harcama hırsıdır.. Bu harcama hırsını karşılayabilmek için daha çok çalışmak, hep çalışmak ve günün sonunda hep borçlu olarak yaşamak..

Hikaye şu ki, zengin Amerikalı deniz kenarında yürürken bankta yatmakta olan bir adamı görür,  adamın yanına yaklaşıp merhaba nasılsın diye sorar.. İyiyim der adam.. Burada ne yapıyorsun diye sorunca, bankta yatıyorum diye cevap verir adam.. Zengin adam, işin yok mu senin der.. Var der adam; Hava güzel oldukça denizde yüzüyorum, balık avlıyorum ve fazla tuttuğum balıkları arkadaşlarıma veriyor, kalanı da ben yiyorum.. Ama böyle olmaz ki der zengin adam.. Peki nasıl olmalı der adam.. Bir işin olmalı, sürekli bir işin ve para kazanabileceğin der zengin adam.. Eee sonra der adam.. Önce güzel bir ev alırsın kendine, sonra çok güzel bir araba alırsın, para kazanmaya devam ettikçe deniz kenarında bir yazlık alırsın.. Sonra para kazandıkça paranı bankaya yatırırsın..Tabii çok çalıştığın için de zaman gelecek emekli olup bankadaki birikimlerini ömrünün sonuna kadar harcar, sonra da yan gelip yatarsın deyince; Bankta yatan adam iyi de tüm bunları yapmak için bana 30 yıl çalışma süresi lazım ve ben o kadar süre bekleyemeyeceğim için şimdiden yan gelip yatıyorum ve keyfime bakıyorum..

Evet, böyle.. Gerçekten hayatı ertelememek lazım, her anımızın tadını çıkararak ve keyif alabileceğimiz bir yaşamın içerisinde olabilmek bizim elimizde…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER