Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

GELECEĞİN PERVARİ’SİNİN TEMELLERİ YÜKSELİYOR  (1)

Vahşi el değmemiş doğasına, ulaşımdaki zorluklarına, sert iklimine  karşın Pervari’nin üstün bir tarafı var. O da, sevecen, cana yakın misafirperver insanı. Pervari insanı aynı zamanda yaşadığı güç koşullara rağmen çok başarılı işlere de imza atabiliyor. Bunun en büyük göstergesi de hepimizin yakından tanıdığı Pervarili bilim adamları, işadamları bürokratlar ve sanatçılar. Bunların hepsini sayabilmem için ayrı bir yazı yazmam gerekiyor. Ama sanırım bunlardan yalnızca üç isim versem diğerleri darılmazlar. Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma,  Yazar Tecelli Sırma ve ülkemizin en üst düzey bankacılarından Bedrettin Sayın.

Pervari insanı elinden tutulduğu ve yol gösterildiği zaman çok büyük işler başarabilecek yapıda. Nitekim son yıllarda elinden tutulmaya, destek verilmeye, yol gösterilmeye başlandığı andan itibaren neler yapabileceğini göstermeye başladı. Bunun bir göstergesi olarak son yıllarda bu ilçemizde gerçekleştirilen çalışmalar.

Pervari Belediyesi ilçenin su ve altyapı ihtiyacını en modern sistemlerle karşılamış durumda. Şu an itibariyle Pervari ilçemizdeki su şebekesi ile İstanbul’un en modern semtlerinden birindeki su şebekesi arasında bir farklılık yok.  İkisi de aynı otomasyon  sistemi ile çalışıyor. Artık Pervari ilçemizdeki 1200 aboneye günün 24 saati kesintisiz su verilebiliyor. Etrafı su kaynakları ile çevrili olmasına rağmen, yıllarca su sıkıntısı çeken bir ilçe için küçümsenmeyecek bir nimet.

Üst yapı çalışmaları ile Pervari kendinden söz ettiriyor. Bölgemizde beton parke döşemesinde bu ilçemizde bir ilk gerçekleştirilmiş. Renkli beton parke kullanılarak desenli döşemeler yapılmış. Bu desenler ilçenin cadde ve sokaklarına ayrı bir görüntü veriyor. İlçenin girişine de ayrı bir hava katmış. Şelaleden akan su ve dümenler ayrı bir güzellik katıyor. Daha ilçeye girerken, karşılaştığı bu manzara insana huzur ve ferahlık veriyor. Yine bunlarla beraber ilçe merkezinde ve çevresinde yapılan parklar ve mesire alanları da, batı bölgelerindeki birçok ilçede olmayan alanlardır. Bunlara bugünlerde kabul edilen ve DİKA tarafından desteklenecek olan yeni bir proje daha eklenecek.

Bu güzel çalışmalardan dolayı Başkan Tayyar Özcan’ın şahsında  emeği geçen bütün belediye personelini kutluyorum. Pervari halkı  daha iyi hizmetlere layıktır.

Pervari’de diğer alanlardaki  güzel gelişmeleri bir sonraki yazımızda anlatmayı sürdüreceğiz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER