Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

GELİN, KURBAN KESELİM

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı.. Genelde mütedeyyin bir memleket olarak tanımlanabilecek olan Siirt’te geçmiş yıllarda bayramlarda çok önemli bir eksiklik vardı ve çok az kurban kesimi yapılıyordu.

Çocukluk yıllarımdan  çok iyi hatırlıyorum; Mahallede kesilen kurban  sayısı bir elin parmak sayısını geçmezdi.. Yoksula bir diyeceğim yok ama mahallenin zengini de orta hallisi de kurban kesmekten kaçınıyordu.. Kesen de çoğunlukla hayatı boyunca bir tane kesmekle yetiniyordu.

Oysa bu insanların yapılarına baktığımızda, çoğunlukla beş vakit namazını imamın arkasında cemaatle kılan, zekâtını veren, sadakasını yoksullardan esirgemeyen insanlardı.

Bunun nedenini araştırdığımızda kurban kesiminin şafii mezhebinde vacip değil de sünnet olmasıdır.

Şükürler olsun son yıllarda bu tutumumuz hızlı bir şekilde değişiyor.. Artık imkânı olan hemşerilerimiz ister kendileri isterse vakıf ve dernekler aracılığıyla kurban kesmeye başladılar.

Özellikle bu yıl piyasadaki fiyat artışlarını zor durumdaki insanların durumunu da göz önünde bulundurarak, herkesin imkânları elverdiğince zorlayarak kurban kesmesinde yarar vardır.. Çünkü etin kilosunun 100 TL’ye ulaştığı bir dönemde  bayramda et bulmakta zorlanan çok sayıda hemşerimiz bulunuyor.. En azından bunların yüzünü biraz gülümsetmek ve bayramın geldiğini hissettirmek için kurban kesimi başta olmak üzere bir şeyler yapmamız gerekiyor.

Gün gayret günüdür, gün zor durumda olan insanlara ne kadar zorluk içerisinde olursak olalım el uzatma günüdür.

Şimdiden kurbanlarınızın makbul olması dileklerimle bayramınızı kutluyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER