2023 yılı Yüksek Askeri Şûra olağan toplantısı, 03 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Başkanlığında icra edildi. Toplantıda bir üst rütbeye yükseltilenler, görev süreleri uzatılanlar ve kadrosuzluktan emekliye sevk edilenlerin durumları görüşülerek yeni TSK komuta kademesi şekillendirildi.
Atama kararnamesinde yer alan bilgilere göre 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere 32 general ve amiralin bir üst rütbeye, 63 albayın ise general ve amiralliğe yükseltildikleri, 24 general ve amiralin görev sürelerinin bir yıl, 365 albayın görev sürelerinin ise iki yıl uzatıldığı anlaşılmakta. 2 general yaş haddi nedeniyle 01 Eylül 2023 tarihinden, 41 general ve amiralin kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olarak emekliye sevk edildikleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa AVSEVER ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla GÜLAN’ın emekliye sevk edilmelerinden dolayı Genelkurmay Başkanlığına 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin GÜRAK’ın, Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2. nci Başkanı Orgeneral Selçuk BAYRAKTAROĞLU ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal KADIOĞLU’nun atandıkları Resmi Gazete’de yer aldı.
Doğrusunu isterseniz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesinde kimler var, kimler yok, artık halkı pek ilgilendirmiyor. İşin doğrusu şu ki, bir anket yapılsa ve (genelkurmay başkanı kim) diye sorulursa, İstanbul’un Beyoğlu caddesinde bile bu soruyu on kişiden biri ya doğru cevaplandırır, ya da cevaplandıramaz! Oysa, geçmiş yıllarda vatandaşlar olarak değil genelkurmay başkanlarının, bütün kuvvet komutanlarının bile adlarını bilir ve saygıyla anardık.
Ben kendimden örnek vereyim. İsmini bildiğim son genelkurmay başkanı Sayın İlker Başbuğ’dur. Hani, bir ara TERÖRİSTBAŞI ilan edilen ve tutuklanarak cezaevine konulan genelkurmay başkanı! Gerçi Hulusi Akar’ın da Genelkurmay Başkanı olduğunu biliyorum ama bu bilginin kaynağı, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖCÜLER tarafından derdest edilmesi dolayısıyla gündeme gelmesindendir. Kuvvet komutanlarından ise adlarını bildiğim yok gibi! Oysa, 2010 yılı öncesinde genelkurmay başkanlığı yapanlar yanında, kimlerin kuvvet komutanlığı yaptıklarını da anımsıyorum dersem, yalan olmaz!
Bakın, size 1960 sonrasında ve 2010 yılı öncesinde Genelkurmay başkanı olarak görev yapanların adlarını sayayım.
Ragıp Gümüşpala, Cevdet Sunay, Cemal Tural, Memduh Tağmaç, Faruk Gürler, Semih Sancak, Kenan Evren, Nurettin Ersin, Necdet Üruğ, Necip Torumtay, Doğan Güres, İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Hilmi Özkök, (Hilmi Paşa Siirt’te 3. Tugay komutanı olarak da görev yapmıştır.) Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, Işık Koşaner (istifa etti)
Evet ve maalesef, daha sonra genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanı olarak görev yapanların adlarını bilmiyorum. Hafıza kaybına mı uğradım, dersiniz.
AYLIK ENFLASYON YÜZDE 10!
Evet ve maalesef TEMMUZ ayı enflasyonu TÜİK’E göre bile YÜZDE 10. ENAG’A GÖRE İSE YÜZDE 14. Hangisini baz alırsanız alınız, sözün tam anlamıyla bir felâket. Yani, 1 ay içinde yüzde 10 fakirleştik.
Bunlar hala enflasyonu düşüreceğiz diyorlar!
TAŞLAMA
ENFLASYON CANAVARI
ÇILDIRMIŞTIR UYANIN
CANAVARIN YUTTUĞU
ORTADİREK İNANIN
TEMMUZ ENFLASYONU
YÜZDE ONDUR DER TÜİK
YANİ BİR AY İÇİNDE
YÜZDE ON FAKİRLEŞTİK
(ORTADİREK) KIRILMIŞ
VE ÇÖKMÜŞTÜR GERÇEKTEN
ENKAZININ ALTINDAN
EMEKLİDİR SESLENEN
İŞSİZLERİ SORMAYIN
ZATEN HESAPTA YOKLAR
AÇLARIN ÇİLESİNİ
NERDEN BİLECEK TOKLAR
TÜİK’İN VERİLERİ
GERÇEKLERE UYMUYOR
VATANDAŞIN LOKMASI
GİDEREK KÜÇÜLÜYOR
TÜİK’E GÖRE DAHİ
TEMMUZ AYI YÜZDE ON
ENFLASYONLA KAPANDI
TEMMUZ ZAMDA ŞAMPİYON
İNGİLİZ MEHMET SUÇU
EMEKLİYE YIKMAKTA
ENFASYON DÜŞECEKMİŞ
EMEKLİLER OLMAZSA
EMEKLİLERİ TECRİT
KAMPLARINA GÖNDERİN
KEMİKLERİNİ BİLE
SIZLATTINIZ HİTLER’İN
BEŞLİ ÇETELER İLE
BEŞ-ON MAAŞ ALANLAR
BU ÜLKENİN HAS BE HAS
EVLATLARIDIR(!) ONLAR
SAKIN BEŞLİ ÇETEYE
BİR DOKUNAN ÇIKMASIN
KENDİ ELLERİ İLE
KENDİSİNİ YAKMASIN