Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

HAVALİMANI ÖRNEK OLMALI

İl olarak başta her

İl olarak başta her ailenin belini büken işsizlik, ulaşım başta olmak üzere birçok sorunumuz var. Bunların birçoğu da ortaya yeni çıkmış olan sorunlar değildir. Halkımızın yıllardan beri ızdıraplarını çektiği müzmin sorunlardır.

Daha önce de birkaç kez değindim. Bunların arasında en önemlisi ve güncel olanı havalimanıydı. Tamamlanmasının üzerinden neredeyse 25 yılı aşkın bir zaman geçmiş olmasına rağmen bir türlü randıman alamadığımız bir havalimanımız var. Bir açılıyor, bir kapanıyor, tıpkı mehter takımı gibi. Kapandığı zaman ufak bir iki rötuş yapılıyor ve tekrar açılıyor. Bu kez biraz daha fazla zaman yararlanabiliyoruz.

Her kapandığında da feryat figan ettik ve derdimizi anlattık. Ancak, bizi  bir türlü kalıcı bir çözüme kavuşturacak bir muhatap bulamadık veya bulmayı beceremedik. Ta ki geçen yıla kadar. Geçen yıldan itibaren bir ekip ruhu içerisinde başlattığımız çalışmalar sonuç verdi. Vali Ali Fuat Atik, Milletvekilimiz ve AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı, Avrupa Parlamenterler Meclisi üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve il başkanı Fuat Özgür Çalapkulu’nun da bulunduğu ekip yaklaşık 8 aydan beri adeta mekik diplomasisi yürüttü.

Konuyu başta Emine Erdoğan hanımefendi,  Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Devlet Hava Meydanları ve Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü yetkililerine ilettiler. Bu ısrarlı ekip çalışması sonuç verdi. Burada da İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin yaptığı fedakarca çalışmalar ve Genel Sekreter Hıfzullah Canpolat’ın da olayı sahiplenmesi sonucu yapılması gereken düzenleme çalışmalarının bir bölümü kısa bir sürede tamamlandı.

Geri kalan işlerde geçtiğimiz haftalarda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildi ve ihalenin yasal süreci tamamlandı. Yüklenici firmanın yakın bir zamanda işe başlaması ve birkaç ay içerisinde çalışmalarını tamamlaması bekleniyor. En kötümser ihtimalle Ramazan Bayramında Siirt Havalimanında tarifeli uçak seferlerini görebileceğiz.

Bu çalışmaların sonucunda havalimanımızda sorunlar kalıcı olarak çözülüyor. Artık şu uçak inebilir, şu model uçak inemez diye bir sorunumuzun kalmayacağı ve havalimanımızın her türlü uçakların inişine müsait olacağı belirtiliyor.

Özetle ekip ruhu sonuç getiriyor ve her işimize böyle dört elle sarıldıkça çözemeyeceğimiz bir sorunumuz da kalmayacaktır.