Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İLK KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI VE VALİ ATİK’İN UYARILARI

Bir il koordinasyon kurulu

Bir il koordinasyon kurulu toplantısı daha dün, gerçekleştirildi. Bu toplantılarda hedeflenen fayda sağlanıyor mu? İşin doğrusu evet diyemiyorum. Sanırım bu toplantıları takip eden hiç kimse evet diyemez. En azından Siirt’teki toplantılar açısından. Tam anlamıyla havanda su dövülmüyor ama belli bir çaba  ve önlemlerle bu toplantıların amaçlarına ulaşmaları sağlanabilir.

Bu girişten sonra bu toplantıya gelecek olursak, yine  her zaman olduğu gibi  en fazla eleştiriyi Karayolları 9. Bölge teşkilatı aldı. Vali Ali Fuat Atik ve Rektör Prof. Dr. Murat Erman dahil olmak üzere  toplantıya katılanların büyük bir çoğunluğu bu teşkilattan yana sitemkar. Vali Atik, bu teşkilattan iş alan firma yetkililerinin mevzuatta belirtilen miktarlarda  iş makinesi ve kamyon çalıştırmadıklarını, buna karşılık bir iki tane araç olsa dahi bunları korumak zorunda kaldıklarını belirterek, buna bir son verilmesini istedi.

Geçen yılın ortalarında göreve geldiğinde bu teşkilatı sıkı bir şekilde uyardığını hatırlatan Vali Atik, bu uyarıların ardından çalışmalarda kısa bir süreliğine düzelme görüldüğünü ancak daha sonra yine eski duruma dönüldüğünü vurgulayarak bu teşkilatın Siirt’e gereken önemi vermesi gerektiğini ifade etti.

Vali Atik’in üzerinde ısrarla durduğu bir konu da yatırımların zamanında yapılması konusu oldu. Yılın ilk çeyreğini tamamlamak üzere olduğumuz bu günlerde bile yine gerideyiz. Bu nedenle daha yolun başında, yani daha yılın ilk aylarında olduğumuzun altını çizen Vali Atik, yatırımların  sürüncemeye bırakılmadan ve zamanında yapılması için gerekli tüm önlemlerin alınmasını istedi.

Bu toplantıda Rektör Prof. Dr. Murat Erman Tıp Fakültesinin kurulması konusundaki desteklerinden dolayı kamu kurum ve kuruluşlarına, siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına ve basın mensuplarına teşekkür etti.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, ilimizin ihtiyaç duyduğu spor tesisinin ihalesinin yapıldığını ve yer tesliminin gerçekleştirildiğini belirtirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç ise yüzme havuzunun yakında teslim alınacağını açıkladı.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’da yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verirken, park inşaatları ve caddelerdeki dekoratif aydınlatma çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.