Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

İNADINA, ATATÜRK!

Cuma Hutbelerinde ATATÜRK YOK. 17 Mayıs Cuma günü hatipler AİLEDEN BAHSETTİ. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yine es geçti. Birileri ne kadar unutturmak isteseler istesinler, bu milletin Mustafa Kemal’e (ATATÜRK), devrimlerine, eserlerine sevgisi, saygısı, özlemi çığ gibi büyümektedir.

Besbelli ki bu ülkenin milli bayramları ATATÜRK’LE VE ATATÜRK SEVGİSİYLE ÖZDEŞLEŞMİŞTİR. Bunun için de Milli Bayram denilince akıllara gelen ilk ve tek isim ATATÜRK olmaktadır.

Son yıllarda, Milli Bayram kutlamaları ülkemizde ARTIK İNADINA ATATÜRK’Ü ANMA KUTLAMALARINA DÖNÜŞMEKTE, BU SURETLE ADETA BİR YERLERE MESAJLAR VERİLMEK İSTENMEKTEDİR.

Acaba, dünyanın bir başka ülkesinde, böylesine sevilen bir lider var mıdır! Hiç zannetmiyoruz!

Tarihin sayfalarını karıştırdığımızda adları unutulmayan liderler arasında BÜYÜK İSKENDER, JULİUS CAESAR, ATİLLA, CENGİZ HAN, FATİH SULTAN MUHAMMED HAN, NAPOLÉON BONAPARTE gibi ünlüler bulunmakta. İşte MUSTAFA KEMAL ATATÜRK de, tarihe damga vurmuş bu gibi büyük liderler sınıfına dahildir.

ATATÜRK, sadece askeri alanda değil, sosyal ve ekonomik başarılarla da temayüz etmiş bir liderdir. 7 düvele karşı yürüttüğü kurtuluş savaşlarının zaferle sonuçlanmasından ve Cumhuriyet rejimini inşa ettikten sonra eğitim ve öğretime verdiği önemle, kadınlara verdiği haklarla, köylüyü, milletin efendisi yapmakla, başlattığı sanayi hamlesiyle, ilke ve inkılaplarıyla temayüz etmiştir.

Birleşmiş Milletlere bağlı UNESCO örgütü tarafından doğumunun 100. Yılının oy birliğiyle (ATATÜRK YILI) ilan edilmesi işte bundandır.

Kabul etmek gerekir ki 20. Asrın lider isimleri arasında Mahatma Ghandi, Fidel Kastro, VİLADİMİR LENİN, JOSEF STALİN gibi isimler de vardır. Adolf Hitler ile Saddam Hüseyin’i ve Muammer Kaddafi’yi de asrın liderleri arasında sayabiliriz. Ancak, özellikle bu son üçlünün durumları malum!

Ebediyete intikalinden 80 küsur yıl geçmiş olmasına karşılık hala böylesine içtenlikle sevilen bir kahramana sahip olmaktan dolayı millet olarak ne kadar gururlansak azdır.

Evet, her şeye ve herkese rağmen (İNADINA, ATATÜRK) diyerek yazımızı noktalıyoruz…

TAŞLAMA

KOBANİ KARARLARI

‘SİYASİ’  DİYOR KİMİ

BİL SİYASİ KARARLAR

KATLEDER ADALETİ

 

ADALET KAF DAĞININ

ARDINA ÇEKİLMİŞTİR

ZÜMRÜD-Ü ANKA YOKSA

GERİ DÖNSÜN ZOR İŞTİR

 

YUMUŞAMA HAVASI

GELECEK DENMİŞ İKEN

SİYASİ KARARLARDAN

KAÇINMAK GEREK CİDDEN

 

ADALETE GÜVENDE

ORAN YÜZDE YİRMİDİR

GÜVEN DUYMAYAN YÜZDE

SEKSEN VAR BU BELLİDİR

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER