Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

İNSANI YAŞATIN Kİ DEVLET YAŞASIN

Dünyayı kasıp kavuran bir virüs, nedeniyle karantina tedbirleri en üst seviyede uygulanıyor., Devlet, virüsün yayılmaması için elinden gelen tedbirleri alarak, halkı bilgilendirmeye çalışıyor ve risk grubunun sokağa çıkmasına kısıtlama getiriyor.. Bütün bunlar işin sağlık boyutu ve bu işin bir de ekonomik boyutu var ki, o da sağlık kadar önemli.. Bununla ilgili olarak devletin yapması gerekenler olmalı.. Sağlıkta alınan radikal kararlar ekonomik alanda da mutlaka alınmalı.. Bu dönem devletin ekonomisini sarstığı kadar bireylerin ekonomisi de fazlasıyla sarsmıştır.. Zaten pamuk ipliğiyle birbirine bağlanarak devam eden bu süreçte ciddi kopmalar meydana gelebilir.. Bireylerin yaşayacağı ekonomik sıkıntılar, ilerleyen zamanlarda gerçek boyutlarıyla ancak görülebilecektir.. Gerçi bugünden görünen bazı sonuçlar alenen ortadadır.. Üretimin ve bağlı sektörlerin durması, ekonomik anlamda olumsuz sonuçlar doğuracaktır..

Virüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte, devletin en üst düzeyde bazı ekonomik tedbirler aldığını biliyoruz.. Ancak bunların ekonomik anlamda en fazla etkilenecek olan kesime çok da hitap etmeği de ortada.. Halkı direkt etkileyecek herhangi bir madde olmamıştı zamanında açıklanan ekonomik pakette..

Virüs nedeniyle kapanan kahvehanenin garsonunu, lokantanın aşçısını, satış mağazasının tezgâhtarını, okul servisinin şoförünü ilgilendiren bir açıklama yoktu. Çok sayıda insanımız çalıştığı işyeri virüs nedeniyle kapanınca işsiz kalmıştır.. Zaten zor geçinen bu aileler, iyice çıkmaza düşmüşlerdir.. Çoğunun muhtemelen bankalara kredi borcu ya da kredi kartı borçları vardır.. İşte bu insanlarımız için hayat daha da zorlaşmıştır. Açıklanan pakette bu kesim için nefes almalarını sağlayacak bir önlem göremedik.. Esnafa 750 TL kira yardımı yapılınca bu insanlarımız rahata ermiş olmuyor..

Virüs nedeniyle işyerleri kapandığı için işsiz kalan kesimin gözü/kulağı sürekli televizyonda ve kendilerini ilgilendirecek herhangi bir ekonomik paketin açıklanmasını bekliyorlar.. Devleti yönetenler evden çıkmayın derken, o eve bir miktar para girmesinin de yollarını bulmalıdır..Umarım beklenen açıklama yapılır da dar gelirli yurttaşlarımız yaşadıkları sıkıntılı dönemi daha kolay bir şekilde atlatabilirler.

Dileriz, bu illet bir an önce ülkemizi terk eder ve gündelik yaşama tekrar geri döneriz.. Üretim yapan işyerlerimiz ve hizmet sektörlerimiz yeniden açılarak ekonomik hayatın içinde yer alırlar.. Bu dönemde işsiz kalanlar yeniden işlerinin başına dönerler.. Ancak bu dönemin sorunsuz aşılabilmesi için acil olarak ekonomik önlemler alınması zorunluluğu var.. Devlet kaynakları bu dönemde vatandaşa destek olacak şekilde değerlendirilmelidir.. Ülke açısından hayati olmayan birçok proje ertelenerek kaynaklar karantina dolayısıyla evinde kalan ve ailesine parasal girdi sağlayamayan vatandaşlara yönlendirilmelidir..  Bunlar yapılamazsa yakın gelecekte ekonomik sıkıntılara bağlı farklı sorunlar yaşanabilir..

İnsanı yaşatın ki, devlet yaşasın!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER