Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

İRAN BAHARI!

İran’da önemli gelişmeler yaşanıyor. 

İran’da önemli gelişmeler yaşanıyor.  Olaylarda ABD parmağı olduğunu görmemek için kör olmak gerekir. Mısır’da, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta oynanan senaryolar, İran’a sıçramış durumda. Maalesef, Ortadoğu’nun bu en kadim ve köklü ülkesinde de halk, ABD’nin ve ülkelerinde cirit atan CİA’nın oyunlarına gelmiştir. Hükümetinin protesto edildiği gösterilerde ölenler ve yaralananlar var. Hasan Ruhani’yi (DİKTATÖR) ilan ederek, gösteriler düzenleyenlere karşı İran Cumhurbaşkanı “İranlılar, İran hükümetini protesto etmek ve eleştirmekte özgürdürler. Protestolar, İslam Cumhuriyeti’ndeki durumun iyileşmesine yol açacak bir şekilde yapılmalı. Şiddet ve kamusal alanlara zarar vermek eleştiri değildir. Ama eleştiri ve protestoların ülkenin ve halkın durumunu iyileştirmesi için çaba harcamalıyız. Hükümet vandallık yapan ve çevreye zarar veren gruplara tolerans göstermeyecektir” demek suretiyle haklı tepkisini dile getirmektedir. Ruhani, İran’daki protestoları desteklediğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump için de: “İranlılara terörist diyen bir kişinin İranlılar hakkında açıklama yapma hakkı yok” diye konuşmakta.

ABD Başkanı Trump Twitter hesabından İran’la ilgili bir açıklama yapmış ve bu açıklamasında, “Rejimin yolsuzluklarından ve ülkenin varlığını yurt dışında terörizme harcamasından bıkmış olan İran vatandaşlarının barışçıl protestolarıyla ilgili bilgiler geliyor. İran yönetimi, kendini ifade hakkı da dahil kendi halkının haklarına saygı göstermelidir. Dünya bu süreci izliyor.” ifadelerini kullanmıştı.

İran’daki olaylara destek olan sadece ABD de değil. İngiltere, Kanada ve diğer bazı Avrupa ülkeleri işin içinde.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’daki gösterilerle ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Halk nihayet paralarının nasıl çalındığını ve teröristlere harcandığını anlamaya başladı. Anlaşılan, artık böyle olmayacak.” ifadelerini kullanmasını ise haklı olarak garipsedik. YPG terör örgütüne açık destek veren, silah ve para yardımında bulunan ABD’nin, bu konudaki iki yüzlülüğü ortada değil mi!

Evet, komşu İran’da önemli gelişmeler oluyor. Bu gelişmelerin sözde ekonomiyi protesto eylemleri oldukları belirtilmekte. İran haber ajansları, olaylarda öldürülenlerin, güvenlik güçleri tarafından değil, olaylara katılan ajanlar tarafından katledildiklerini öne sürmektedirler.

Biz de, İran’da yaşananların ABD’nin bir senaryosu olduğu düşüncesindeyiz. Korkumuz, ABD’nin, Türkiye’de de aynı senaryoyu kurgulamasıdır. Unutmayalım, ülkemizde yapılan anketlerde ekonomik sorunlar, ilk defa bu yıl terör olaylarının önünde yer almıştır.

Aman, biz de ABD’nin oyununa gelmeyelim.

“BİLEZİKLER, NE GÜNE DURUYOR!”

Siirtli genç, Dedesine VİAGRA’DAN bahsetmiş, dedesi de ilgi göstererek, kimselerden habersiz alması için gence ara-sıra para vererek bu haplardan aldırmağa başlamış. Ama, genç haplara ödediği paranın 2-3 misli para alarak dedesini dolandırıyormuş.

Durumdan memnun olan sadece Dede değilmiş. Gencin babaannesi de, kocasının performansından oldukça memnun olmuş. Ancak, emekli maaşının belli bir kısmını hap almak için kullandıktan sonra, bütçede sorun olur düşüncesiyle Dede hap almaya ve kullanmaya ara vermiş.

Performans düşüklüğünü fark eden kadın, Kocasına söylenmiş:

-Hani, o içtiğin YEŞİL HAPLAR vardı ya, sana çok iyi gelmişlerdi. Neden, yine onlardan almıyorsun?

Kocası cevap vermiş:

-O haplar çok pahalı. Emekli maaşıyla alınabilecek gibi değil!

Bunun üzerine kadın, kollarındaki bileziklerden birini çıkararak vermiş:

-Al bunu boz, o haplardan al. Böyle günümüzde işe yaramayacaksa, bu bilezikler bundan sonra neye yarayacak ki… demiş…