Siirt’te, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla İsmail Ağa Cemaati ve Umut Kervanı Derneği tarafından düzenlenen akülü tekerlekli sandalye teslim töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Yardım faaliyetlerinin bir parçası olarak, engelli bireylere yönelik düzenlenen bu etkinlikte, yaklaşık 5 engelli bireye akülü sandalyeler teslim edildi.
İLKHA’ya konuşan İsmail Ağa Cemaati Temsilcisi Yasin Ahmetoğlu, son 10 yılda yaklaşık 500 engelliye akülü sandalye hediye ettiklerini belirtti.
Ahmetoğlu, ayrıca hasta yatakları, protez bacaklar ve görme engelli bireylere özel setler gibi yardımlar da sağladıklarını ifade etti. Bu Ramazan ayında ise bayram öncesinde 100 akülü sandalye teslim etmeyi hedeflediklerini vurguladı.
“Elhamdülillah, çalışmalarımızda sonlara yaklaşıyoruz ve bayram öncesinde bu kardeşlerimize güzel bir bayram yaşatmayı umut ediyoruz. Bazen öyle insanlar görüyoruz ki, 15 yıl boyunca tek başına hareket edememiş, hep anne ve babalarına bağımlı yaşamışlar. Ama onlara verdiğimiz akülü sandalyeler sayesinde artık dışarı çıkabiliyor, tek başlarına hareket edebiliyorlar. Bu, bizim için büyük bir mutluluk. Gözlerindeki sevinci görmek, bizim için büyük bir nimet.” dedi.
Unutmayalım ki, herkes bir gün engelli olabilir
Yasin Ahmetoğlu, engelli bireylerin yaşamlarına dokunmanın önemine dikkat çekerek, “Bu tür yardımlar sayesinde hem biz rahat ederiz hem de engelli kardeşlerimizi mutlu ederiz. Unutmayalım ki, herkes bir gün engelli olabilir. Bir trafik kazası, hastalık, kanser veya başka bir durum… Kimse ne zaman engelli olacağını bilemez. Ancak sadaka, 70 belayı def eder. Biz, bu yardımlar sayesinde Türkiye’deki engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.
“Sivil Toplum kuruluşlarının birlikte hareket ederek büyük değişim gerçekleştirebilir”
Türkiye’deki yaklaşık 10 milyon engelli birey olduğunu belirten Ahmetoğlu, sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ederek bu konuda büyük bir değişim yaratabileceklerini söyledi. “Umut Kervanı ve Ramazan abimiz gece gündüz demeden çalıştı ve bu çocuklarımıza ulaşmamızı sağladı. Türkiye’de yaklaşık 100 bin dernek var. Her dernek bir şeyler yaparsa, Türkiye’de kimse fakir kalmaz” dedi.
“Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Birlikte Türkiye’de Engelleri Aşabiliriz”
Umut Kervanı Siirt Başkanı Ramazan Tokdemir ise yaptığı konuşmada, engelli bireylere yardımcı olabilmek için İstanbul’dan Siirt’e gelen İsmail Ağa Cemaati yetkililerine teşekkür etti. Tokdemir, “Öncelikle burada engelli aileleri tespit ettik ve gerçekten, özellikle Güneydoğu’da, Siirt gibi illerde yardıma muhtaç engelli sayısının çok fazla olduğunu gördük. Bugün, elhamdülillah, en azından 5 kardeşimizi sevindirdik ve onlara akülü tekerlekli sandalyelerini teslim ettik. Bu güzel hayra vesile olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.
Tokdemir, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte daha fazla yardıma ihtiyaç duyan engelli bireylere ulaşılabileceğine dikkat çekerek, bu konuda çalışan İsmail Ağa Cemaati’ne teşekkür etti.
Etkinlikte konuşmaların ardından, engelli bireylere akülü tekerlekli sandalyeler teslim edildi. İki dernek de sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırma adına daha çok yardıma ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
İsmail Ağa Cemaati ve Umut Kervanı Derneği, bu anlamlı etkinlikle engelli bireylerin hayatlarını değiştirmeye devam ederken, sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışarak Türkiye genelinde daha büyük projelere imza atabileceğini gösterdi.