Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

KIZLAR TEPESİ PARKININ ÇEVRESİ ELE ALINMALI

Siirt’in en büyük parkı olan Kızlartepesi Parkı, 2000’li yılların başında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmişti.. Aradan yaklaşık 15 yıl geçtikten sonra bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu parkın yeniden düzenlenmesini üstlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar üç yılı aşkın bir süreden beri tamamlanmış olmasına rağmen, bazı nedenlerden dolayı park bir türlü hizmete açılamadı.. Artık parkın yakın bir zamanda hizmete girmesi bekleniyor ve buna ilişkin hazırlıklar son aşamaya gelmiş durumda.. Siirt Belediyesi, park içindeki kafetarya ve restoranda görev alacak personelin alımına ilişkin listeleri kısa bir zamanda kamuoyuna duyuracak.. Bu personelin göreve başlaması ile birlikte parkın vatandaşın hizmetine açılması bekleniyor.

Bütün bu hazırlıklara karşın Kızlartepesi Parkının çevresinin de ele alınması ve bu parka uyumlu bir hale getirilmesi gerekiyor.. Parkın çevresindeki trevatuarlar da ağaç sayısı bir elin parmak sayısını geçmiyor.. Özellikle eski itfaiye girişi olarak bilinen ve Şahinbey Parkına bakan kısım ile Valilik konutunun arkasında kalan kısımda ağaç sayısı yok denecek kadar az.

Yine parkın ihata duvarının dış tarafında çim ya da çiçek ekimi için bırakılan yaklaşık 20 cm. genişliğindeki alanda çöplüğe dönüşmüş durumda.. Çoğu yerleri yabani otlar bürümüş.. Buraların bir an önce temizlenmesi çiçek veya çim ekilmesine ihtiyaç vardır.

Bu parkın gerçekten ilimize yakışır, hem bizim hem de ilimize gelecek konukların oturup rahat bir şekilde dinlenebilecekleri bir hale gelebilmesi için, Üçgen Parktan daha öncesinden, hatta 15 Temmuz Demokrasi Meydanından itibaren yeniden ele alınması, buradaki kaldırımların onarılması veya yenilenmesi gerekiyor.. Aynı şekilde gerek bu yolda gerekse Şahinbey Parkı civarında  kaldırımlarda fidan dikimi için ayrılan ancak henüz fidan dikilmeyen yerlerin bir an önce  ağaçlandırılması sağlanmalıdır.

Bu çalışmaların yanı sıra parkın ana giriş kapısı, yani Ali Gaffar Okkan Caddesine bakan yönünde de bulunan iki dev reklam bilboardı da parkın görüntüsünü bozuyor.. Parkın görüntüsünün önünde bir leke gibi görünüyorlar.. Bunların da bir an önce oradan kaldırılarak uygun bir yere konulması gerekiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER