Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

KOMÜNİSTİLİK BU İSE, BEN KOMÜNİSTİM!!!

Peru Devlet Başkanlığına seçilen Pedro Castillo’nun 28 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla göreve başlarken verdiği ilk talimat “Başkanlık maaşı almayacağım. Emekli   öğretmen maaşım bana yeter de artar bile!” demek olmuş. Yani, zaten emekli olduğu için almakta olduğu maaşın dışında Devlet Başkanlığı maaşı almayacağına vurgu yapmış. Castillo, yapacağı ilk icraatlardan birinin de, ülkesinde milletvekili maaşlarını yarı-yarıya düşüreceğini ilan etmesi olmuş.

İşte bu Pedro Castillo’nun KOMÜNİST olduğu söylenir. Komünistlik, Türkiye’de uzun süre DİNSİZLİK gibi algılandı. Daha doğrusu böyle algılanması konusunda çaba gösterildi. Oysa komünistlik bir rejim adıdır. Toplumculuk, sosyal örgütlenme üzerine bir kuramsal sistem ve üretim araçlarının ortak mülkiyetine dayalı bir politik harekettir.

Komünizm, tüm malların ortak mülkiyeti fikrine dayanan siyasi bir terimdir. yani özel mülkiyete karşıdır. buradan hareketle komünizmde herkesin eşit olduğu, sınıfsız bir toplum yaratma amacı vardır. Daha doğru bir ifadeyle; tüm insanların eşit olması ve böylece uyum içinde yaşayabilmelerini amaçlar. Çin, Küba, Kuzey Kore, Moldova gibi ülkelerde komünizm etkilidir.

İslam dininin (KOMŞUSU AÇKEN, TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR) kuralını düşünelim vc karar verelim. Gerçek anlamda İslam Dininin ne olduğunu biliyor muyuz. Osmanlı tarihinde (ŞEYH BEDRETTİR İSYANI) olarak bilinen önemli bir olay vardır. Tabiri caizse, ŞEYH BEDRETTİN görüşleri itibarıyla bir KOMÜNİSTTİR. Çünkü eşitliği savunmuştur. Bunun sonucu olarak, İslam dinini kendi yaşantılarına uydurmak isteyen zâlimler tarafından idam edilmiştir.

Peru’da, Devlet Başkanlığına seçilen Pedro Castillo’nun aldığı kararı düşünün ve muhakemesini kendi vicdanınızda yapınız. Müslüman kimliği olmayan emekli bir öğretmen, Başkan seçilmesine karşılık hakkı olan Başkanlık maaşını almayacağını, zaten almakta olduğu emekli öğretmen maaşıyla iktifa edeceğini söylüyor ve bu konuda talimat veriyor. Sadece bununla da yetinmeyerek Peru parlamentosuna seçilmiş parlamenterlerin maaşlarını yüzde 50 oranında düşüreceğini ilân ediyor. Bunu yapan KOMÜNİST düşünceye sahip bir solcu!

Peki, bizde Müslüman geçinen çoğu hacı, hoca, tarikat mensubu, hatta içlerinde dini konularda âllame geçinen sınıf-ı mütegallibe ne yapıyorlar. Devletin resmi kurum ve kuruluşlarına ait 5-10 yerden maaş alanları bile var. Hatta, Diyanet İşleri Başkanının ve İlahiyatçı geçinen bazı profesörlerin bile 5-6 maaş alanlar sınıfına dahil oldukları iddiaları var.

Bir tarafta, hakkı olan MAAŞI ALMAYACAĞINI VE EMEKLİ OLMASI DOLAYISIYLA ZATEN ALMAKTA OLDUĞU EMEKLİ ÖĞRETMEN MAAŞIYLA İKTİFA EDECEĞİNİ SÖYLEYEN BİR KOMÜNİST, diğer tarafta 3-5 maaşla yetinmeyen hacı-hoca takımı ilahiyatçılar, din bezirganları. Bu durumda Peru Başkanı Pedro Castillo’nun tutumundan esinlenerek (KOMÜNİSTLİK BU İSE, BEN KOMÜNİSTİM) dersem, beni kınayacak mısınız!

ANEKDOT

Sovyetler Birliğinin şaşaalı döneminde, dünyada bir KOMÜNİZM havası esiyordu. Bütün ülkelerde, özellikle fakirler ve orta sınıf vatandaşlar, kulaktan dolma duydukları “EŞİTLİK” söylemlerine kapılıyor, bu yüzden komünizm rejimini, kurtarıcı gibi görüyorlardı.

İşte, o yıllarda bir gün, Türkiye’nin iç sorunlarının konuşulduğu ve tartışıldığı bir dost meclisinde, kapitalist rejimin kötülüklerinden ve insanları ezmesinden yakınan bir Siirtli:

-Kardeşim, din mefhumu olmazsa, ben bugün kendimi KOMÜNİST İLÂN EDECEKTİM! diyecek olmuş. Bu iddiada bulunan kişinin ne kadar midesine düşkün olduğunu bilen yine Siirtli arkadaşı:

-Bak dostum, Komünist ülkelerde PERDE PİLAVI YOK, KİTEL (SİİRT’E ÖZEL İÇLİ KÖFTE) YOK. SARMA-DOLMA YOK! Bunları düşün, sonra kararını ver! diyerek şakayla karışık cevap vermiş.

Bu cevabı alan muhatabı da yarı şaka, yarı ciddi söylenmiş:

-Vallahi. Öyleyse komünist olmaktan vazgeçtim. Hem, emin olun, bu akşamki yemeğimiz SARMA-DOLMA. Ben sarmasız, dolmasız, hele-hele KITELSİZ, PERDE PİLAVSIZ NASIL KALIRIM!

TAŞLAMA

KOMÜNİST MAAŞ ALMAZ

MÜSLÜMAN ÜÇ-BEŞ MAAŞ

ALIYORSA KOMÜNİST

OLALIM BİZ ARKADAŞ

(KOMŞUSU AÇ, TOK YATAN

BİZDEN DEĞİL) BUYRULMUŞ

BU SÖYLEME MÜSLÜMAN

DEĞİL, KOMÜNİST UYMUŞ

ÜÇ-BEŞ MAAŞ ALANLAR

BUNDAN İBRET ALSINLAR

HEPSİ DE HACI-HOCA

ÜÇ-BEŞ MAAŞ ALANLAR

ÜÇ-BEŞ MAAŞ ALIRKEN

ONBEŞ MİLYON İŞSİZİ

GÖRMEZDEN GELMEKTEDİR

(NE IRGALAR) DER GİBİ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER