Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

KULA, KULLUK ETMEK!

Yüce ALLAH’IN insanları yaratmasının gayesi, kendisine kulluk etsinler, diyedir. Nitekim ayet-i kerime’de mealen (Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım) buyrulmaktadır. Ne var ki, biz insanlar gaflet içindeyiz. Yüce Rabbimize kulluk edecek yerde, bizim gibi kullara kulluk ettiğimiz oluyor. Örnek olması açısından bir anekdotla ne demek istediğimizi açıklamağa çalışalım.

Bektaşi bir gün bakmış ki önde heybetli biri, arkasında 20-30 kadar adamıyla çarşıda ihtişam içinde yürüyor. Geçtiği her yerde esnaf önünde ayağa kalkmakta, büyük bir ihtiramla buyur etmekte amma, onun, bunlardan hiç birine aldırdığı yok. Sağa sola gururla bakıyor, (yeryüzünü ben yarattım!) dercesine kurula kurula yürüyor.

Bektaşi, merak ederek, tanıdığı bir esnafa sormuş:

-Yahu, kim bu adam? Neden herkes ona böyle tazimde bulunuyor? Padişah mı, Şehzade mi yoksa Sadrazam mı?

Esnaf, cevap vermiş:

-Ne padişah, ne şehzade, ne de Sadrazam. Velakin, falanca vezirin has kullarından biridir!

Esnaf dostundan bu cevabı alan Bektaşi dayanamayarak başını göğe kaldırmış ve yanındakilerin duyacakları şekilde yüksek sesle söylenmiş:

-Ey ALLAH’IM, bir şu vezirin kulunun azametine bak, bir de ben kulunun sefaletine! Bir Vezir kadar olamadın (haşa) artık ne diyeyim, ben!

Evet, Asgari ücretliler bile ASKIDA EKMEĞE muhtaç kalırlarken, padişah efendimizin kulları servet ve saman içindeler. Bir elleri yağda, bir elleri balda. 4-5 yerden maaş alanları bile var.

Maalesef bu dünyada Yüce ALLAH’a kulluk edenler değil, kula kulluk edenler itibar görüyorlar.

Meğer, bu dünyada kula kul olmak varmış! Kula kul olanların itibar buldukları bir dönemde yaşıyoruz. Ahireti beklemek, veresiye alışverişe benziyor!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER