Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Cüneyt ARITÜRK
Cüneyt ARITÜRK

MEHDİLİK VE MESİHLİK TASLAYAN ŞARLATAN!

İslam âleminde MESİHLİK ve MEHDİLİK kavramı hep tartışıla gelmiştir. Peygamber Efendimiz HAZRET-İ MUHAMMED’TEN (O’na al ve ashabına salat ve selam olsun) sonra hemen her asırda MESİHLİK ve MEHDİLİK davasına kalkışan birçok din simsarları türemiştir. Hala da, bu iddialarla ortaya çıkanlar vardır. Son zamanlarda yine MEHDİLİK VE MESİHLİK kavramlarıyla ortam ısıtılmaya başlandı. Türkiye’de yayınlanan bir televizyon kanalı, bütün yayın politikasını MESİHLİK VE MEHDİLİK kavramları üzerine inşa etmiş bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığından ses, seda yok.

MESİHLİK VE MEHDİLİK kavramları zaman-zaman İslam âleminin de başına belâlar açmıştır. Mehdilik ve Mesihlik iddiasıyla ortaya çıkarak, etraflarına cahil cühela takımlarından kimseleri toplayan ve kargaşalara yol açanlar hep olmuştur.

Hatırlanacağı üzere Abdi İpekçi’nin katili ve Papa 2’nci John Paul’un suikastçısı olarak 30 yıl hapis yattıktan sonra, cezaevinden tahliye edilen Mehmet Ali Ağca da bir ara MESİH OLDUĞUNU İLÂN ETMİŞTİ. Tabii, gerçek Müslümanların bu gibi safsatalara inanmaları mümkün değildir. Çünkü dinimizde yer alan MESİH’İN tarifiyle, kendileri için MESİH ve MEHDİ sıfatını kullananların hiçbir benzerlikleri yoktur. Mehdilik kavramı hadisi şeriflere dayanır.  “Mesih” ise bizzat Kur’an-ı Kerim’de yer alan bir kavramdır. Kur’an-ı Kerim’de meâlen şöyle buyrulur:

“Ve şüphesiz Allah’ın resûlü: Meryem oğlu İsa Mesih’i biz öldürdük.” demelerinden. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Ama onlar için benzeri vardı. Şüphesiz onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, ondan dolayı kesin bir şüphe içindedirler. Onların o hususta bilgileri yoktur. Sadece onlar, zanna uyarlar. Kesinlikle onu öldürmediler.”

Âyet-i Kerimenin meâlinden de anlaşılacağı üzere, “MESİH” Hazret-i İsâ’nın (Peygamberimize, O’na, cümle peygamberlere salat ve selâm olsun) adlarından biridir. Mesihlik iddia edenler Meryem oğlu İsâ olmadıklarına ve olamayacaklarına göre, bu iddiaları da ancak ve ancak ANTİSOSYAL KİŞİSEL BOZUKLUKLARDAN NEŞ’ET EDEN HEZEYANLARDIR.

Hazret-i İsâ’nın, kıyametin kopmasına yakın dünyaya teşrif edeceği ve HAZRET- MUHAMMED’İN (A.S.V) şeriatını tatbik ederek bir süre için hüküm süreceği, sıhhat dereceleri tartışılabilecek hâdis-i şeriflerde yer almaktadır.

İslâmi kavramlardan biri olan “MEHDİLİK” ise yine sıhhat dereceleri tartışılabilecek hadisi şeriflere dayandırılır. Mehdi’nin kıyamete yakın zuhur edeceği ve Peygamber Efendimizin soyundan olacağı belirtilir. Hatta Peygamber Efendimiz tarafından şekli, şemâli tarif edilmiştir. Mehdi’nin gelmesiyle, bütün dünyaya bolluk, bereket ve huzur geleceği söylenir. Ancak MESİHLİĞİN DE, MEHDİLİĞİN DE BİRER ŞAHSİ MANEVİ OLDUKLARI GÖRÜŞÜNDE OLAN ULEMA SINIFINA DAHİL DİN ADAMLARI VARDIR.  Zaman-zaman, MESİHLİK VE MEHDİLİK İDDİASINDA BULUNAN ŞARLATANLAR HEP OLMUŞTUR VE OLACAKTIR! Mehdilik ve Mesihlik iddia eden son şarlatan FETÖ’NÜN lideri konumundaki Fethullah Gülen’dir. Türkiye’yi ne hallere soktuğu ortadadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili suskuluğunu bozsa da MESİHLİK VE MEHDİLİK kavramları konusunda bir açıklama yapsa!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER