20-27 Aralık arası günler (Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası) olarak kutlanır. İstiklâl Marşımızın güfte yazarı büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikali 1936 yılının 27 Aralık gününe tekabül eder. Sadece İstiklal Marşını yazmış olması bile Mehmet Akif’i ölümsüzleştirmeye yeter. Kaldı ki, dillerden düşmeyen (ÇANAKKALE DESTANI) da ölümsüz eserleri arasındadır. Şiirlerini topladığı ve (SAFAHAT) adını verdiği eserini okumak her Türk vatandaşı, hatta her Müslüman için farz (olmazsa olmaz) gibidir.
Mehmet Akif, bu milletin ebedi değerlerinden biridir. İstiklal Marşı okundukça, onun adının da taziz edilmiş olacağını asla unutmayalım. Maalesef, günümüzde İstiklâl Marşının okunmasından rahatsızlık duyanlar var! Bu gidişle, Andımızın yasaklanması gibi, okullarda İstiklal Marşının da okunmasının yasaklandığına şahit olursak, hiç şaşırmayacağız.
Bu günkü yorumumuzu büyük Şair, gerçek dindar Mehmet Akif Ersoy’un bütün Milletimiz tarafından bilinmesi gereken çok önemli bir söylemini naklederek noktalamak istiyoruz. Büyük Şairin, Cumhuriyetin kurulmasından sonra başlangıçta Mustafa Kemal ATÜTÜRK’ÜN yaptığı bazı inkılâplardan rahatsızlık duyarak Türkiye’den ayrıldığı ve Mısır’a gittiği bilinir. Ancak, Türkiye’den ayrıldıktan sonra, muhtelif Arap ülkelerinde ikamet eden ve tekrar Türkiye’ye dönen Mehmet Akif Ersoy’un, başta Mısır olmak üzere ikamet ettiği hiçbir Arap ülkesinde, Türkiye’deki gerçek Müslümanlığı bulmadığını ve bunun Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN inkılâplarının neticesinde gerçekleştiğini anlayarak: “Ben, Mustafa Kemal’i çok yanlış değerlendirmişim. İslam dini, dünyanın her yerinden çok Türkiye’de daha iyi yaşanıyorsa, bu Mustafa Kemal’in inkılâpları sayesindedir. Bunun için diyorum ki, Yüce Allah, benim ömrümden kıssın, Mustafa Kemal’in ömrüne katsın” dediğini pek kimseler bilmezler. Mısır’a gittiğini (kaçtığını!) Dillendirirler de böyle bir söylem, softaların ve dincilerin hesaplarına gelmez. ATATÜRK aleyhinde bir söylem olsa, hemen dillendireceklerdi, lehine olursa üç maymunu oynarlar! Duymazlar, görmezler, bilmezler!
Büyük Şair, gerçek dindar Mehmet Akif Ersoy’un bütün Milletimiz tarafından bilinmesi gereken bu çok önemli söylemini her fırsatta duyurmakta yarar vardır.
Din istismarcısı yobazlar taifesinin, Mehmet Akif’in, ATATÜRK’ÜN inkılaplarına gücenerek, Türkiye’yi terk ettiğini söylemek işlerine geliyor amma işin sonunu gizliyorlar! (Allah’ım, ömrümden kıs, ATATÜRK’ÜN ömrüne kat) dediğini bilmiyorlar! Daha doğrusu bilmek işlerine gelmiyor!
20-27 Aralık (Mehmet Akif Ersoy’uAnma Haftası) dolayısıyla Büyük Şair, Büyük Mutasavvıf Mehmet Akif Ersoy’u bir kere daha rahmet ve minnetle anıyoruz! Ruh şadolsun!