Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

MEKKE’NİN FETHİ!

Bu yıl da Mekke’nin fetih yıldönümünü 31 Aralık 2023 günü gecesi kutlayanlar oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan (Diyanet takvimi) de 2015 yılına kadar Mekke’nin Fethini, Miladi takvime göre 1 Ocak tarihine denk getirmekteydi. Ancak, bu konuda tarihi gerçekler ortaya çıkınca 1 Ocak tarihini Mekke’nin fethi olarak göstermekten çark etti.

2024 takviminde 4 Ocak, (Mekke’nin Fethi için Medine’den hareket tarihi) olarak gösterilmeğe başladı. Yapılan eleştiriler sonucu Mekke’nin fetih tarihinin miladi takvime göre 1 Ocak değil, 11 Ocak olduğu gerçeğini Diyanet İşleri Başkanlığı  hazırladığı Diyanet takviminde ikrar etmek zorunda kaldı.

Gerçekten, Diyanet İşleri Başkanlığının garip taktikleri vardır. Bazı etkinlikler hicri, bazılarını miladi takvime göre kutlamak gibi! Dikkat edildiğinde, bu uygulamaları ALTERNATİF KUTLAMALAR İÇİN YAPTIĞI HİSSİ UYANMAKTADIR.

Geçmiş yıllarda, böyle uygulamalar yoktu. Dini günler, geceler Hicri takvime göre kutlanır, bunun sonucu olarak Miladi takvime göre yıl içinde değişken olurlardı. Diyelim ki Diyanet İşleri Başkanlığı, Miladi takvimi esas almağa başladı. Buna da (eyvallah) diyeceğiz amma, kutlamaları hem hicri, hem miladi takvime göre düzenlerse, o zaman vatandaşların da zihinlerinde istifhamlar oluşur, özellikle, miladi takvime göre yapılan kutlamaları, alternatif etkinlikler olarak görmeğe başlar. Daha önceki yıllarda Mekke’nin Fethi’nin miladi takvime göre 1 Ocak olarak belirlenmesinin, yeni yıl kutlamalarına bir alternatif kutlama olduğunu öne sürenler vardı. Uzun bir süre Kutlu doğum Haftası adı altında yapılan kutlamaların Nisan ayının 20’sine tekabül eden hafta olarak düzenlenmesi, 23 Nisan etkinliklerine alternatif uygulamalar olarak yorumlanmaktaydı. Kaldı ki, Türkiye’deki bu uygulama, başka hiçbir İslam devletinde yoktur. Yani Türkiye, şeriatle yönetildiklerini iddia eden Müslüman ülkelerden daha mı Müslüman! Yoksa Diyanet İşleri Başkanlığının bu uygulamaları, Cumhuriyete karşı duyulan rahatsızlıktan mı kaynaklanmaktadır!

Görülen o ki ülkemizde son yıllarda siyasal İslam’ın, daha doğrusu “din istismarının” ve “Allah ile aldatmanın” yükselmesine paralel yaşanan “uydurma” alternatif dini kutlamalardan biri de Mekke’nin fethi olmuştu.

Asırlar boyunca dünyanın hiçbir Müslüman ülkesinde uygulanmayan Kutlu Doğum Haftası, TÜRK İCADI olarak ortaya çıkarılmıştı. Bütün dini günler hicri takvime ve kameri ay’a göre hesaplanırken, kutlu doğum haftası etkinlikleri miladi takvime göre düzenlenir olmuştu.

Hıristiyanlığın neden bozulduğunu anımsatalım. Çünkü Hıristiyan din adamları, kendi akıllarınca uydurmalar, ilaveler yaparak dini takviye(!) yoluna girdiler. Dinin özünde olmayan işleri, dinin gereği gibi ortaya sürdüler. Hıristiyanlık, bu eklemeler yüzünden hak din olmaktan çıktı.

İslam Dinine hizmet ettiklerini zannederek, dinin özünde olmayan ilaveler yapmak yoluna gidenleri uyaralım! Kutsal dinimizi kendi sadeliğiyle bıraksınlar. İlavelerle dine hizmet ettikleri vehmine kapılmasınlar. Babalarımızın, dedelerimizin, atalarımızın yapmadıkları kutlamalarla, dine kuvvet kazandırdıklarını zannetmesinler.

Evet, 31 Aralık gününü Türkiye’nin muhtelif yörelerinde hala MEKKE’NİN FETHİ olarak kutlayanlar olduğunu özellikle sosyal medyaya düşen haberlerden öğreniyoruz.   Suudi Arabistan dahil, Türkiye dışında hiçbir ülkede (Mekke’nin Fethi) adı altında bir etkinlik düzenlendiği de vaki değildir. Mekke, Suudi Arabistan’da ama her ne hikmetse onlar böyle bir günü kutlamıyorlar!

Sözün özü, alternatif kutlamalar icat ederek, dinimizin özünü baltalamayalım.

TAŞLAMA

EMEKLİ, MEMUR DAHA

ZAMLI MAAŞ ALMADAN

VERGİ VE ZAM YAĞMAKTA

HEM DE DÖRT BİR TARAFTAN

 

ZAM GÖRMEYEN NE KALDI

İNSAF EDİNİZ İNSAF

BU ÜLKENİN İNSANI

NE APTALDIR, NE DE SAF

 

VERİNCE ÇAY KAŞIĞI

ALINCA KEPÇE İLE

AKP’NİN YAPTIĞI

YİRMİ YILDIR BU BÖYLE

 

OTOYOLLAR, KÖPRÜLER

HERTÜRLÜ HARÇLARA ZAM

NE YAPSIN CANI ÇIKAN

MİLLET BUNCA ZAMMA RAM

 

BU ZAM DEĞİL, ZULÜMDÜR

İŞLER RAYINDAN ÇIKTI

FERYAT ETMEKTE MİLLET

ARTIK USANDI, BIKTI

 

TAKATIMIZ KALMADI

(ARTIK YETER) DİYORUZ

YETTİ BEŞLİ ÇETELER

ARTIK TAŞIMIYORUZ

 

EMEKLİ, İŞÇİ, MEMUR

FERYAT EDİYOR FERYAT

SAĞIR SULTAN DUYMUYOR

BUNCA FERYADI HEYHAT

 

TÜRKİYE ZENGİN ÜLKE

ADİL OLURSA TAKSİM

ADALETSİZ TAKSİMDEN

SIKINTILAR BİLELİM

 

ÜÇ-BEŞ KALLAVİ MAAŞ

ALANLAR VAR ÜLKEDE

İHALE MAFYALARI

PUSUDA HER KÖŞEDE

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER