Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

MİLLET, ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR!

GARA ŞEHİTLERİNİN YASI DEVAM

GARA ŞEHİTLERİNİN YASI DEVAM EDERKEN BİTLİS’TEN 11 ŞEHİT HABERİ DAHA GELDİ! ELAZIĞ’DAN, BİNGÖL’E ORADAN DA BİTLİS’E GİDEN ASKERİ HELİKOPTER KAZA KIRIMA UĞRADI..ARALARINDA 8. KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL OSMAN ERBAŞ’IN DA BULUNDUĞU KAZADA 11 MEHMETÇİK ŞEHİT OLDU 2 MEHMETÇİK YARALANDI!

Millet olarak ŞEHİTLERİMİZE AĞLIYORUZ. 14 Şubat 2021 günü GARA’DA terör örgütü tarafından hunharca infaz edilen 13 güvenlik mensubunun yası devam ederken, şimdi de 4 Mart 2021 Perşembe günü yaşanan helikopter kazasında şehit düşen 11 kahraman askerimize ağlıyoruz. Aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın bulunduğu 11 kahramanı daha Bitlis’in Tatvan ilçesi yakınlarında yaşanan  helikopter kazasında şehit verdik. Kaza kırıma uğraması sonucu düştüğü belirtilen helikopterde bulunan 13 askerden 11’i şehit düştü. 2 askerimiz de ağır yaralı!

Elazığ 8, Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da aralarında bulunduğu 1 Albay, 1 Binbaşı, 4 yüzbaşı ve 6 astsubaydan müteşekkil heyet, denetimlerde bulunmak üzere COUGAR TİPİ HELİKOPTERLE  Elazığ’dan hareketle önce Bingöl’e, oradan da Bitlis’e giderlerken Bitlis-Tatvan arası Çekmece Köyü ile Nemrut Dağı yakınlarında kaza kırıma uğradı!

Kaza kırım sonucu düştüğü söylenen helikopterde bulunan 13 kişilik heyetten 11’i şehit düştü, sağ kalan 2’sinin de ağır yaralı oldukları belirtilmekte.

5 Mart günü sabahı Elazığ’a götürülen şehitlerimizin aziz naaşları önce Fethi Sekin Şehir Hastanesi morguna kaldırılmış, bilahare düzenlenen törenlerle memleketlerine teşiye edilmişlerdir.

Şehitler için Elazığ’da düzenlenen törenlere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın yanı sıra çok sayıda askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldılar.

Öte yandan helikopterden yaralı olarak kurtulan Binbaşı Alptekin Köprülü ile Yüzbaşı Ender Uzunçakmak’ın tedavilerine Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’nde devam edildiği verilen bilgiler arasında.

Kazada şehit düşen kahramanlarımızın kimlikleri Şöyle:

*8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş,

*Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer,

*Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş,

*Yüzbaşı Salih Sarıoğlu,

*Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal,

*Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir,

*Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu,

*Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Nazmi Yılmaz,

*Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek,

*Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül,

*Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci.

Yaralılar:

*Binbaşı Alptekin Köprülü,

*Yüzbaşı Ender Uzunçakmak.

Milletimizi yasa boğan elim kazada şehit düşen Kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anarak, ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar dilerken, “VATANIMIZ SAĞOLSUN” demekten başka söylenecek bir söz kalmıyor.