Son dönemlerde eğitim camiamızda bir kıpırdama bir kendine gelme çabaları gözüküyor. Belki biraz erken ama sanki tünelin ucunda ışık görülmeye başlandı. En azından tünelin ucundaki ışığı bir an önce görebilmek için büyük bir çaba harcanıyor ve bu çabalar gözle görülür bir mahiyette.
Her zaman söylerim, bazı kurumları yürüttükleri çalışmaları onlara münhasır görmek ve destek vermemek büyük bir yanlışlıktır ve topluma yapılacak en büyük kötülüktür. İşte Milli Eğitim Müdürlüğünün görev alanı da böyle bir alan ve bu alan yalnız bu camiayı ilgilendirmiyor. Hepimizin bu gününü ve yarınını ilgilendiren bir konu. Dolayısıyla eğitim o kadar önemli ve hayati ki, hiç kimsenin bu alana sırt çevirme ve destek vermeme gibi bir lüksü yoktur.
İşte böylesine önemli olan bu alanda yapılan çalışmalar elbette hepimizin ilgilendirir. İyi ve güzel çalışmalar gerçekleştirildiğinde sevinir, tersi durumda ise üzülürüz. Vali Ali Fuat Atik’in güven ve desteğini alan İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip’in müdürlük koltuğuna oturmasının ardından kurumumuzda görmeye başladığımız bu kurumsal kimliğini kazandırma çalışmalarına sevinmemek mümkün değildir. Görülen çaba daha henüz verim vermemiş olmasına rağmen, insanı mutlu etmeye yetiyor ve en azından geleceğe dair umutları yeşertiyor.
Ancak Edip’in işi gerçekten zor ve kısa bir sürede çok şeyler de beklememeliyiz. Çünkü eğitim sabır isteyen bir alan. Bir bina inşa eder gibi eğitimdeki sorunların kısa sürede giderilmesini beklememeliyiz.
Eğitimde sabır gereksiniminin yanında bir de bir ekip gerekiyor. Çünkü eğitim ülkemiz genelinde toplumsal olarak gerçekleştirilmektedir. Ekip, üyelerinin tümünün donanımlı ve daha önemlisi istekli olmaları gerekiyor. Eğer ekip üyelerinizden bazıları yıllardan beri başta yeteri kadar çalışmama gibi istenmeyen bazı alışkanlıklar kazanmışlarsa bunları gidermek çok daha zordur. O durumda bir anlamda önce eğiticilerin eğitimini vermeniz gerekiyor ve ondan sonra sıra öğrencilere gelecek.
Ancak bütün zorluklarına rağmen görülmeye başlanan bu çabaların sonuç vereceğine olan inancım tamdır. Yeter ki bizler bu çalışmaların geleceğimizi şekillendirdiğinin bilincinde olarak destekleyelim, kösteklemeyelim. Görmeye devam edeceğimiz bazı eksikliklere ve hatta yanlışlıklara karşı sabır gösterelim.