Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

MOBBİNG Mİ!

Belediyede çalışan işçilerden bazıları kendilerine MOBBİNG uygulandığını iddia ediyorlar. “MOBBİNG” çalışanı sindirmek amacıyla uygulanan yöntemlerin genel adıdır. Çalışanı, bulunduğu pozisyondan, alt bir pozisyona düşürerek, istifaya zorlamak, iş yeri değişikliğiyle yıpratmak, kişiliğine uygun olmayan işlerde çalıştırmak MOBBİNG uygulayıcılarının taktiğidir.

Belediye, birilerini işe almış, büro işlerinde görevlendirmiş, sonra amirlerin kafası bozulunca bir de bakmışlar ki, büroda çalışmaktan, çöp toplama işine yönlendirilmişler.

Yanlış anlaşılmasın, biz işleri çöpçülük olan  işçi kardeşlerimizi küçümsüyor değiliz. Ancak, aldığınız bir işçiyi aylarca büro memuru pozisyonunda çalıştırdıktan sonra, çöpçülüğe yönlendirirseniz, bu işte bir iş var demektir. Bunun günümüz tabiriyle adı MOBBİNG UYGULAMADIR. Peki, işçilere neden MOBBİNG uygulanır. Genelde, üstlerine dalkavukluk yapmadıkları, dalkavukluk yapmak yerine, eksikliklerini vurguladıkları ve kusurlarını ön plana çıkardıkları için!

Bakın, yaşanmış bir anekdotla MOBBİNGİN bir uygulama türünü vurgulayalım:

Siirtli bir inşaat müteahhidinin canı işçilerinden birine sıkılıp da işine son vermek isteyince, önce onu amele başı yapar, bir süre çalıştırdıktan sonra, tekrar kazma-küreğe yollarmış. Amle başı olmaktan, tekrar ameleliğe dönüş yapan işçi de, bu durumu kendisine yakıştırmaz ve işten ayrılırmış.

İşçilerini, Büro memurluğundan, temizlik işçiliği pozisyonuna düşüren Belediyedeki amirlerin amaçları, işçiye mobbing uygulayarak, işinden istifa etmesini sağlamak mıdır. Bir işçiye iş performansının dışında işler vermek, alışılmış iş düzenini bozarak farklı işlere yönlendirilmek hiç mi, hiç etik değildir, mobbingin daniskasıdır…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER