Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Murat Akdemir: Kalabalıklarla Sarılı Yalnızlık

-Nüfus, bugünlere göre çok daha az iken, geçmişten biriktire biriktire

-Nüfus, bugünlere göre çok daha az iken, geçmişten biriktire biriktire getirdiğimiz geleneklerimiz ve göreneklerimiz ile öz kültürümüze daha bağlı bir yaşam idame ettirip, sakin ve samimi bir hayat sürüyorduk.

-Sayıca daha azdık ama, bugün gibi yalnız değildik. Biribirine sıkı sıkıya bağlı olan geniş bir aileye sahip olduğumuz bu dönemlerde, tanışlar, akrabalar ile konu komşular, köylüler, hemşeriler sadece bayram ve seyranlarda değil, düğün derneklerde, misafirliklerde samimi ve içten sohbetlerde hepbirarada idiler. Sevinçlerini paylaştıkları İyi günlerin de olduğu kadar, kötü günlerde de dayanışıp yardımlaşırlardı. Tam da, imece usulü bir yaşam sürdürürdü insanlar, emniyet ve güven içinde.

-Şimdi ise, kalabalıklar arasında tam bir yalnızlık içindeyiz. Ne doğru dürüst bir hüsnüniyet kalmış, izzet-ikram ile merhamet azalmış. Bırakın birbirine bakıp gözetmeyi neredeyse kuru bir selam bile kalmamış.

-İnsanların kahir ekseriyeti, kalabalık kitleler içinde yumak yumak insan yığınları arasında, bencillikle örülmüş zırhlara bürünmüş vaziyetteler.

-Ellerde android telefonlar, çevrelerinden ve içinde yaşadıkları toplumdan izole olmuş durumdalar.

– Bu yalnızlaşma eğilimi, aşırı bencilliği, ortaya çıkan süreğen bencillik ise; yalnızlığı daha da tetikleyip teşvik etmekte. Bu kaotik sarmalın sonucu olarak; aşırı ben merkezcilik ve bananecilik daha da artmaktadır.

-Eskiden sert ve katı ebeveynler çocuklarını ceza olsun diye bir süreliğine bir odaya kilitlemekteydiler. Şimdi ki çocukların birçoğu, kendi kendilerini sürekli bir biçimde odalarına kilitlemekteler.