Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Salih ARITÜRK
Yusuf Salih ARITÜRK

“NEYLEYİM KÖŞKÜ, NEYLEYİM SARAYI”

Sağlığımız için risk teşkil eden durumlar yaşandığında; hiç bir şeyin sağlık kadar önemli olmadığını daha iyi anlıyor ve kendimizi korumak için önlem almaya başlıyoruz. Aylardır dünya gündeminde yer almaya devam eden coronavirüs, şu an sağlık açısından en önemli sorundur ve kimsenin kimliğine, makamına bakmayan bu sinsi düşman, son günlerde ABD Başkanı Trump’ı da esir aldı. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu dile getiren söz, hasta yatağındayken “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda  bir nefes sıhhat gibi..” diyen Kanuni Sultan Süleyman’a aittir. Pandemi’ye yakalananların  nefes almada büyük zorluk yaşadıklarını yapılan açıklamalardan öğrenirken, bazı vatandaşların halen salgının yaygınlaşmaması için öngörülen kurallara riayet etmiyor olmalarına duyduğum tepki öfkeye dönüşüyor. Kendi sağlıklarını riske atanların, başkalarının sağlığına zarar vermeleri bir insanlık suçudur ve bu suç için uygulanmakta olan caydırıcı cezaların, yetersiz kaldığı görüşü paylaşılmaktadır.

Okullarda yüz/yüze eğitimin yaygınlaşmasına start verilirken, kurallara riayet etmeyenlerin sağduyu içine girmelerini temenni ediyorum. Bu arada Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray’da kendini koruma altına almak mecburiyetinde kalmış olması vesilesiyle Resul Dindar’ın; “Neyleyim köşkü, neyleyim sarayı, içinde salınan yar olmayınca… ” beytini değiştirerek okurlarımla paylaşmak isterim. “Neyleyim köşkü, neyleyim sarayı, sağlığım yerinde olmayınca..”

İnşallah dünyayı esir alan pandemi, bir an önce dünya gündeminden çıkar ve böylece daha nice can yitirilmiş olmaz, ekonomiler rahat nefes alır!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER