Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

NİCE YILLARA; KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ BİR YAŞINDA

14 Ekim 2019 tarihinde kuruluşu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle resmi bir hüviyet kazanan Küresel Gazeteciler Konseyi, bir yaşını tamamladı.

Büyük bir dilimi Covid-19 pandemisinin etkisinde geçmesine rağmen konsey çok başarılı bir yılı geride bıraktı. Böyle bir kuruluş için çok kısa sayılabilecek bir yıllık zaman dilimi içerisinde yurt içindeki teşkilatlanma çalışmaları tamamlandığı gibi yurtdışında da 34 ülkede teşkilatlanma başarısı gösterildi.

Çok kısa bir sürede Ankara’da modern bir Genel Merkez hizmete girdi. Ardından da İstanbul’da açılan ofiste yerli ve yabancı basın mensuplarına hizmet verilmeye başlandı. Benim bu güzel aileye dahil olma şerefine kavuştuğum 2019 yılı Aralık ayından bugüne geçen süre içerisinde Malatya ve Niğde’de toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılarda mesleki sorunlar, konunun uzmanlarının da katılımıyla tartışıldı ve çözüm yolları arandı. Ayrıca Almanya’ya bir mesleki inceleme gezisi düzenlendi.

Bunların hepsi önemli çalışmalar..  Ancak bana göre konseyin en önemli çalışması basın sektörüne ve ülkemizin enformasyon çalışmalarına yapacağı katkıdır.. Bütün temsilcileri arasında ağabey-kardeş ilişkisine dayanan samimi bir diyalog kuruldu. Umarım bu diyalog örnek olur ve kısa bir süre içerisinde bütün basın mensuplarına sirayet eder.

Konseyin ülkemizin tanıtımına ve hakkında oluşturulan kötü algının yıkılmasına yönelik olarak gerçekleştireceği çalışmaların en büyük kanıtı bir yıl gibi bir süre içerisinde tam 94 ülkede teşkilatlanmış olmasıdır.. Doğal olarak önümüzdeki süreçte bu sayı yükselecek ve daha birçok ülkede teşkilatlanma gerçekleştirilmiş olacaktır. Her bir ülkedeki teşkilatlanma ülkemizin tanıtımının ve politikalarının daha büyük kitlelere ulaştırılması demektir.

Konsey, kısa bir sürede çok başarılı çalışmalara imza attı ama beklentiler bunlardan çok daha fazla.. Konseyin bütün bu beklentileri çok kısa bir sürede gerçekleştireceğine olan inancım tamdır.

Bütün bu başarılı çalışmaların mimarı ve en büyük emekçisi Genel Başkanımız Sayın  Mehmet Ali Dim, Genel Başkan Yardımcısı  Sayın Veli Altınkaynak ve büyük emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…

İyi ki varsın Küresel Gazeteciler Konseyi…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER