Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Cüneyt ARITÜRK
Cüneyt ARITÜRK

OKUL MU, CAMİ Mİ!

Eğitim gönüllüsü Siirtli hemşerimiz Hakan Altun tarafından merhum Babası HASAN ALTUN  adına İlimizde yaptırılan okulun açılışı bugün gerçekleştirildi.

Ses sanatkârı olarak geniş bir çevresi ve sevenleri bulunan Hakan Altun’un, Arap Hasan Lakabıyla tanınan eski futbolculardan babası merhum HASAN ALTUN adına kendi memleketi Siirt’te okul yaptırması gerçekten takdir edilecek bir durumdur. Bu bakımdan hemşerileri olarak gurur duyuyor ve kendisine teşekkür ediyoruz.

Sevap niyetine kimi insanlar cami yapar, kimileri hastane, kimileri okul. Geçmiş yıllarda kervansaraylar, hanlar, köprüler ve yollar yaptıranlarda olmuştur.

Bana sorarsanız, sevap niyetine yapılacak en önemli yatırım, okul yaptırmaktır. Okul yaptırmak bütün hizmetlerin önüne geçer, yolunu açar.

Diğer hizmetleri bir kenara bırakarak sadece OKUL VE CAMİ arasında bir mukayese yapalım. Okul mu, camimi yapmak daha sevap sorusunun cevabını kendime göre vereyim. Elbette, okul yapmak, cami yapmaktan çok daha sevap bir iştir. Namaz sadece camide, mescitte kılınmaz. Evde, iş yerinde, hatta bağda, bahçede, tarlada, yolda bile namaz kılmak mümkündür. Yeryüzünün tümü mescit hükmündedir. Namaz kılmak için seccadeye bile gerek yoktur. Kuru toprağın üzerinde bile namaz kılınabilmektedir.

Ama okul öyle mi! Sabahın erken saatlerinde okullara koşuşturan küçük çocukları gördüğümde, inanın içim yanıyor. Yeter sayıda okul olsa, bütün okullarda ikili tedrisat yapılsa, her sınıfta azami 20 öğrenci bulunsa eğitimin kalitesi ne kadar değişir, bir bunu düşünün. Hem okula gitmeyen dinini nasıl öğrenecek de namaz kılacak.

Onun için bütün hayırseverlere seslenerek diyorum ki, gerçekten çok sevap kazanmak istiyorsanız, okul yaptırın. İnanın ki, sevabı camilerden bile kat-kat fazladır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER