Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ahmet ARITÜRK
Ahmet ARITÜRK

“ÖLME EŞEĞİM ÖLME, BAHAR GELECEK”

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 gün öncesinden 21 Ağustos 2020 Cuma günü vereceğini açıkladığı müjde belli oldu. Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunmuş. Elbette sevindik ama buna benzer müjdeleri 2007, 2012, 2015, 2018 yıllarında da defalarca duymuştuk. Ancak, bugüne kadar istihsale başlandığına dair en ufak bir haber duymadık. Bu defa verilen müjde daha şaşaalı bir ortamda gerçekleştirildi.  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan,  Karadeniz’de 320 milyar metreküp Doğalgaz rezervi keşfedildiğini büyük bir müjde olarak duyururken, bu güne kadar Karadeniz’de 23 arama kuyusu açıldığını, Zonguldak açıklarında yapılan bu keşif dışında bir de Akçakoca gaz sahasının bulunduğunu, bundan sonra başka alanlarda ve Akdeniz’de de gaz ve petrol keşiflerinin olacağının müjdesini verdi!

Ne var ki, bulunan bu doğalgaz rezervinin en erken 2023 yılında işletmeye açılabileceği ve Türkiye’nin 20 yıllık ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğu belirtilmekte. Yani, öyle bugün-yarın üretime geçilmesi gibi bir durum olmadığı gibi, işletme maliyeti yönünden de istifhamlar var! En erken 2023 yılında üretime başlanacak deniliyor ama bu işin uzmanları, böyle bir rezervin işletmeye açılabilmesi süresinin asgari 7-8 yıl süreceğini ifade ediyorlar. Varsın, dedikleri gibi 7-8 yıl sonra işletmeye geçilebilsin, biz buna da razıyız!

Konuyla ilgili olarak Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın, bulunan gaz sayesinde ülkenin cari açığının kapanacağını söylemesi bize Merhum Nasrettin Hoca’ya ait iki anekdotu anımsattı. Bunların ilki yorumumuza başlık olarak kullandığımız, “ÖLME EŞEĞİM ÖLME BAHAR GELECEK” esprisiyle anlatılanıdır. İkincisi ise, Hoca’nın, alacaklısına borcunu nasıl ödeyeceğine dair anlattığı taktiğiyle ilgili olanıdır. Ne demek istediğimizin anlaşılması açısından bu iki anekdotu naklederek, yazımızı noktalayacağız.

BİRİNCİ ANEKDOT

Bir kıtlık yılını takip eden çok şiddetli kış mevsiminde Nasrettin Hoca, eşeğine verdiği arpadan, samandan kısmağa başlamış, derken bir gün ağıra gidince bir de ne görsün, zavallı hayvan açlığa dayanamayarak nalları dikmemiş mi. Hoca büyük bir üzüntü içinde can çekişmekte olan eşeğinin başını okşayarak söylenmeğe başlamış:

-Ölme eşeğim ölme. Bahar gelecek. Toprak yeşerecek. Her yer çayır çimen olacak. Goncalar bitecek. Seni çayır çimene salacağım. Bol bol yiyecek, besleneceksin!!!

İKİNCİ ANEKDOT

İnsanlık hali bu ya! Nasrettin Hoca da yıllardan bir yıl ekonomik yönden büyük sıkıntılara düşmüş, komşularından, tanıdıklarından borç-harç alarak geçimini sürdürmek zorunda kalmış. Ancak, aldığı borçlarını da bir türlü ödeyemiyormuş.

Nasrettin Hoca’nın alacaklarından biri arsızlık edip ikide bir Hoca’nın evine giderek kapısını çalıyor ve borcunu ödemesini istiyormuş. Zavallı Hoca, olsa zaten alacaklısının istemesine gerek kalmadan gidip kendiliğinden ödeyecek. Bir gün yine arsız alacaklı, Hoca’nın kapısını çalmış.  Hoca’ya öfkeli bir ses tonuyla:

-Hoca, artık alacağımı ver. İkide bir kapına gelmekten usandım!  deyince, Hoca, daha önceden kafasında tasarladığı cevabı vermiş:

-Hiç merak etme, paranı yakında ödeyeceğim!

Arsız alacaklı:

-Nasıl olacak? diye sorunca Hoca cevap vermiş:

-Evimizin yoluna çalı-çırpı koyacağım. Biliyorsun, köyün koyun sürüleri, bizim evin kapısının önünden geçer. Sürü geçerken, yünleri çalı-çırpılara takılacak. Ben de bu yünleri toplayıp eve getireceğim. Hanım da topladığım yünleri önce yıkayıp, iplik haline getirecek. Sonra da ipliklerden çoraplar, eldivenler işleyecek. Ben de çorapları, eldivenleri pazara götürüp satacağım. Sattığım eldivenlerin, çorapların paralarını biriktirip, sana olan borcumu ödeyeceğim

Aldığı bu cevap üzerine kahkahalarla gülmeğe başlayan alacaklısına Hoca söylenmiş:

-Gülersin köftehor, gülersin tabi. Hazır parayı gördüğün ya!!!

TAŞLAMALAR

DÖNÜŞMESİN BU MÜJDE

ZÜĞÜRT TESELLİSİNE

NE DEMİŞTİ HOCAMIZ

“ÖLME EŞEĞİM, ÖLME”

BU İŞ UZUN SÜRELİ

BİR İŞTİR BİLESİNİZ

10 YIL, 20 YIL SÜRSÜN

BİZ SABIRLA BEKLERİZ

BUGÜN İÇİN DEĞİŞEN

BİR ŞEY OLMAZ BİLİNİZ

ÜMİDİMİZ ALLAH’TAN

SABIRLA BEKLEYİNİZ

SEÇİM VAADİ DİYOR

KİMİ MÜNAFIK BUNA

SEÇİM DAHA NEREDE

YALANLARA İNANMA!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER