Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Ayhan MERGEN
Ayhan MERGEN

ONU BİR KEZ DAHA ANDIK

Büyük adamlar kolay yetişmiyor. Bu siyasette de, bilimde de, sanatta da, askeri alanda da böyledir. Nispeten tek bir alanda büyük insanlara daha fazla rastlayabiliyoruz. Ancak  çok yönlü insanlar, çok daha az yetişiyor. Dünya tarihi de böyle insanları unutmuyor. Çünkü bunlar icraatları ile bilimin yönünü ve dünya siyasi tarihini değiştirmiş ya da sporda rekorları alt üst etmiş insanlardır ve asırlar boyu örnek olarak gösteriyor.

Bunlardan biri de Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çok yönlü insanlara verilecek en güzel örneklerden biridir. İyi bir asker. Bunu girdiği bütün savaşları çok olumsuz şartlar altında ve çok güçlü bir düşman karşısında olmasına rağmen kazanarak göstermiştir. Bütün dünyada bu alanda bir örnek olarak gösteriliyor. Askeri yeteneği birçok dünya devletindeki askeri okullarda öğrencilere anlatılıyor.

İyi bir devlet adamıdır. Çünkü Merhum Mehmet Akif’in belirttiği gibi tek dişi kalmış canavarların salyalarını akıtarak yutmaya çalıştıkları ve kendilerince hasta adam Osmanlı İmparatorluğunun üzerinde genç Türkiye Cumhuriyetini kurmayı başarmıştır. Anadolu topraklarında kardeşçe yaşamış insanların büyük gücünü tekrar alevlendirmiş ve o alevden Türkiye Cumhuriyeti ortaya çıkmıştır. Bu da siyaset alanında çok büyük bir başarıdır.

Geleceği gören bir insandı. Bunu da yaptığı devrimlerle ve Türkiye Cumhuriyetini kurarken oluşturduğu yönetim tarzıyla ispat etti. Bu yönü de diğer yönleri gibi mazlum ve batılı emperyalistlerin zulmü altında inleyen Müslüman topluluklarına örnek oldu. Genç Türkiye Cumhuriyetini örnek alan bu ülkeler bir-bir bağımsızlıklarını ilan ettiler.

Başta da belirttik; o çok yönlü bir insan ve onun gibileri dünya tarihinde azdır. Ancak bunların hepsi adlarını birer-birer unutulmayacaklar listesine yazdırmışlardır. Bizler de onu hiçbir zaman unutmayacağız. Ülke olarak ne zaman başımız sıkışsa, onun çizdiği yola bir göz atsak, ya da onun nutkunu okusak, yaptıklarını hatırlayıp örnek alsak sanırım bir çıkış yolunu mutlaka bulmuş olacağız.

O her zaman yüreğimizde var olmaya devam edecektir. Onun yaptıklarını unutmayacak ve yeni nesillere aktaracağız. Tıpkı bugüne kadar olduğu gibi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER