Türkiye’mizin temel sorunlarını çözebilmek için ortak akıl ve uzlaşmadan başka bir yol olmadığı açıktır.. Ortak akıl ve dayanışma içinde, vatandaşlarımızın derin sorunlarını demokratik siyasetin alanını genişleterek, çoğulculuk temelinde çözmeyi amaçlayarak, milletimize yaşadığı karanlık günlerde umut olmayı hedefleyen siyasi partiler 2023 seçimlerinin de kazananı olacaktır.
Mevcut “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adı altında uygulanan (sistemsizlik) halkımıza eşitsizlik, yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluktan başka hiç bir şey getirmemiştir.. Türkiye’miz ne yazık ki yakın tarihinde şahit olmadığı adaletsizlikleri yaşamış, hukuk devleti ayaklar altına alınmış ve milletimiz her geçen gün fakirleşmekteyken, mutlu bir azınlık servetine servet katmıştır.
Türkiye’nin tüm farklılıklarıyla beraber “biz” olmaktan ve Avrupa Konseyi standartları çerçevesinde temel hak ve özgürlüklerin güvence altına almasından başka bir yolu yoktur.. Milletimizin rahat bir nefes almasını sağlamak ve refah düzeyini ivedilikle yükselterek sosyal adaleti tesis etmek, seçimlerde iktidara gelecek olanların yapacağı ilk iş olmalıdır.
Yasama, yürütme ve yargı organlarının birbirini hem dengelediği hem de denetlediği, tüm güçlerinin tek bir elde toplanmadığı, işlerin istişare ile karara bağlandığı, sivil toplumun üzerinde hiçbir baskının olmadığı, basının özgür olduğu ve her bir vatandaşımızın kendini nasıl arzu ediyorsa o şekilde gerçekleştirdiği demokratik ve özgür bir Türkiye inşa edilmelidir.