Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam

POLİS EKİPLERİ ÖĞRENCİLERE BROŞÜR DAĞITTI

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, ilköğretim öğrencilerine yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında çocukların güvenli şekilde eğitim görmelerini sağlamak üzere “Bilinçli Toplum, Güvenli Yaşam” sloganıyla ilimiz merkezinde bulunan ilköğretim öğrencileri ve ailelerine yönelik olarak “Güvenlik Kurallarını Ezbere Bilirim” konulu bilgilendirme broşürü dağıtımı yapıldı.

Okullarda broşür dağıtımı yapılırken öğrencilerle yüz yüze görüşülerek Temel Güvenlik Kurallarını ezbere öğrenmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Öğrenciler için hazırlanan “Güvenlik Kurallarını Ezbere Bilirim” başlıklı broşürde, çocuklara bir yere giderken ailelerine haber vermeleri, ev adresi ile cep numaralarını ezbere bilmeleri, ailelerinin izni olmadan kimseden bir şey almamaları, internette tanımadıkları kişilerle iletişim kurmamaları, kendilerini tehlikede hissettiklerinde polis ya da öğretmenlerinden yardım istemeleri gerektiği, kimsenin olmadığı terk edilmiş yerlere gitmemeleri ve okula gidiş gelişlerde işlek caddelerin tercih edilmesi gerektiği vurgulandı.

Çocuklar ve veliler için hazırlanan broşürde, ebeveynlerden çocuklarına özellikle 155 Polis İmdat, 110 İtfaiye ve 112 Ambulans numaralarını öğreterek, bu numaraları hangi durumlarda aramaları gerektiği konusunda bilgilendirme yapılırken, öğrencilere de kitap, kalem ve anahtarlık gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı.